Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  60 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



La Budacu de Jos, drumuri asfaltate pentru îmbunătăţirea infrastructurii agricole

30/05/2013 13:28:04 Raluca NECHITI  
Primul proiect din judeţ privind îmbunătăţirea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii susţinut din fonduri europene a fost finalizat şi recepţionat astăzi. Acesta este şi primul proiect realizat din fonduri europene în Budacu de Jos.

Zeci de oameni au participat astăzi la inagurarea celor peste 10 kilometri de drumuri agricole relizate cu bani de la Uninea Europeană în satele din comuna Budacu de Jos. Alături de constructori, proiectanţi şi autorităţile locale la eveniment au fost prezenţi şi preşedintele Consiliului Judeţean Radu Moldovan dar şi subprefectul Ovidiu Frenţ. Echipa care s-a ocupat de recepţia finală a lucrării dar şi inivitaţii au mers pe toate drumurile recent reabilitate.

Pe raza comunei Budacu de Jos au fost modernizați prin intermediul acestui proiect peste 10 kilometri de drumuri agricole de care beneficiază toţi locuitorii comunei. Au fost asfaltați 6,5 km de drumuri agricole între localitățile Simionești – Buduș și Buduș - Șesu Jelnei, iar pe o porțiune de circa 4 km s-a folosit tratament bituminous, drumurile fiind amenajate în localitățile Budacu de Jos şi Jelna.

“Drumurile acestea sunt foarte importante pentru săteni. Ne bucurăm că am reuşit să accesăm un astfel de proiect şi să îl implementăm. Pentru cei care se vor întreba de ce am turnat asfalt în câmp le pot spune că la noi în comună oamenii lucrează terenurile şi au nevoie de drumuri pentru a ajunge în câmp. Investiţia e una extrem de apreciată de săteni iar lucrăriule sunt de o calitate exemplară” a explicat primarul comunei Budacu de Jos, Florin Simionca, în timpul vizitei în teren.

Lucrarea, care depăşeste 4,6 milioane de lei a fost efecutată de firmele Frasinul şi LDP, iar drumurile au o garanţie de 25 de ani. Constructorii au recunoscut cu acest prilej că lucrarea nu a fost deloc uşoară, în zonele în care au construit drumurile neexistând nici măcar o piatră iar terenul alunecos le-a dat serioase dureri de cap însă au reuşit să finalizeze lucrarea şi să o predea cu trei luni mai repede decât termenul stabilit prin contract.

Uniunea Europeană vrea să pună accent de pe dezvoltarea agriculturii la acest nivel – al omului de la ţară. De asta a alocat fonduri de acest fel, pentru a ajuta micul fermier să ajungă la terenul său pe care să îl lucreze. Aşa este peste tot în Europa. Peste tot sunt în câmp drumuri asfaltate şi cred că acesta a fost şi ideea alocării acestor tipuri de fonduri pentru ţara noastră” a comentat şi preşedintele CJ Radu Moldovan ca răspuns la o remarcă făcută de unul dintre participanţii la eveniment care spunea că s-au alocat bani pentru astfel de lucrări şi nu pentru drumurile naţionale şi judeţene.

Proiectul de un million de euro a fost accesat de comuna Budacu de Jos pe Submăsura 125 a - privind îmbunătăţirea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii în 2009 dar lucrările au început numai în 2011. Pe lângă drumurile asfaltate sau pietruite au fost amenajate podețe și rigole de scurgere a apei.

Realizarea acestui proiect este și un plus în dezvoltarea economică și turistică din zonă”, a concluzionat primarul comunei Budacu de Jos, Florin Simionca, care mai are în implementare şi un proiect privind construcţia unui centru de informare turistică, susţinut tot din fonduri UE.

6596 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro