Klaus Iohannis, candidat la Preşedenţia României, a participat în această seară la Bistriţa la o întâlnire cu membrii şi simpatizanţii Alianţei Creştin-Liberale.
Întâlnirea s-a bucurat de participarea a peste 1.000 de oameni, sala de conferinţe a Hotelului Metropolis fiind neîncăpătoare la acest eveniment.
Klaus Iohannis nu a venit singur, ci a fost însoţit de o suită de membrii ai PNL şi PDL, partidele ce formează ACL. Printre cei care au venit să susţină candidatul de dreapta la Preşedenţia României s-au numărat fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, Cătălin Predoiu – cel care va fi desemnat premier în cazul în care Iohannis câştigă alegerile, Lucia Varga, Dorin Florea – primarul oraşului Târgu Mureş, Ciprian Dobre – preşedintele CJ Mureş.
Amfitrionii întâlnirii au fost cei doi co-preşedinţi ai ACL Bistriţa-Năsăud, democrat-liberalul Ioan Oltean şi liberalul Stelian Dolha. Aceştia au vorbit de la pupitru şi au poftit invitaţii să ia cuvântul.
Klaus Iohannis a declarat că anul 2014 este un an al marilor schimbări, o schimbare importantă fiind crearea marelui partid de dreapta, noul PNL ce va rezultat din fuziunea PNL-PDL.
„Anul 2014 este anul marilor schimbăr în politica românescă. Am reuşit o schimbare foarte importantă, am înfiinţat marele partid de dreapta. Acesta este doar primul rezultat, pentru că împreună vom câştiga şi alegerile prezidenţiale din 2014! Am creat acest partid pentru a câştiga nu doar alegerile din 2014, ci pentru a conduce România cel puţin un deceniu”, a spus Iohannis.
Acesta a făcut şi o paralelă între cum a condus oraşul Sibiu, în calitate de primar, din 2000 până în prezent şi cum va conduce România, în cazul în care va ajunge la Cotroceni.
„Când am ajuns primar al Sibiului, în anul 2000, lucrurile nu stăteau prea bine. Fuseseră închise marile fabrici, erau mulţi şomeri, oraşul arăta ca un mare sat prăfuit, iar acest lucru nu ne-a plăcut nouă sibienilor. Am mers în Germania şi în Austria, am reuşit să conving oameni de afaceri să investească în Sibiu, iar în câţiva ani a dispărut somajul şi dus a fost! În 2004 am depus candidatura pentru Capitală Culturală Europeană, în 2005 a fost acceptată, iar în 2007 Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană şi acest lucru a fost un mare succes. Nu vă spun acest lucru ca să mă laud, ci ca să vedeţi că în România se poate! Se poate în fiecare comună, în fiecare oraş, eu voi demonstra că se poate în toată România. Vreau să ajung la Bucureşti pentru a schimba modul în care se face politică în România. Vreau mai puţin spectacol steril şi mai multe soluţii pentru români”, a mai spus Iohannis în faţa simpatizanţilor ACL.