Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  20 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Jumătate din proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de mâine nu au primit avizul de legalitate!

16/11/2016 17:55:31 Raluca NECHITI  
Nu mai puțin de 12 proiecte din cele 24 aflate pe ordinea de zi a ședinței CL de mâine nu au fost avizate de legalitate de către secretarul municipiului Bistrița, Floare Gaftone, care solicită diverse rapoarte în plus față de cele deja emise. Primarul spune că regulamentul este excesiv de birocratic și le cere aleșilor să respecte legile.

Războiul dintre primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu și secretarul Floare Gaftone continuă! Jumătate din proiectele aflate pe ordinea de zi a ședinței de mâine, inițiate de primarul municipiului Bistrița, nu au primit avizul de legalitate din partea secretarului Floare Gaftone, care solicită în plus diferite rapoarte de la angajații municipalității sau de la comisiile de specialitate ale Consiliului Local.

Deși miza nu este una foarte mare lupta continuă și în noul mandat! Nu este pentru prima dată când anumite proiecte de hotărâre nu trec de avizul de legalitate al secretarului municipiului Bistrița, însă în fața Instituției Prefectului, cea care este abilitată să vegheze la respectarea legilor și hotărârilor pe care aleșii le iau, nu a avut câștig de cauză decât de foarte puține ori.

În ultimii ani foarte puține proiecte s-au reîntors pe masa consilierilor municipali pentru că aceștia nu ar fi respectat anumite dispoziții legale.

Ședința de mâine se anunță a fi una furtunoasă, fiind pentru prima dată când secretarul municipiului refuză să semneze de legalitate atât de multe proiecte. Opt dintre proiectele care nu au primit avizul secretarului vizează aprobarea prelungirii duratei contractului de închiriere între Primăria municipiului Bistrița și opt organizații nonguvernamentale care au primit sedii dintre spațiile deținute de municipalitate.

Un alt proiect de hotărâre care nu a primit ok-ul secretarului este cel prin care se prelungește contractul de închiriere al PFA-ului care deține chioșcul de alimentație publică din incinta sediului primăriei.

De asemenea, secretarul municipiului susține că nici proiectul de hotărâre pentru închirierea pistei de karting nu ar fi în regulă, nici cel pentru reducerea pe perioada de iarnă a cuantumului chiriilor pentru terenurile de sport din incinta unităților de învățământ și nici proiectul de hotărâre privind înscrierea în evidențele de carte funciară a unei părți din strada Calea Moldovei, în proprietatea publică a municipiului Bistrița.

Pentru a-și da avizul de legalitate, secretarul Floare Gaftone a solicitat diverse rapoarte și completări, însă explicațiile sale, care se întind pe trei pagini sunt destul de greu de înțeles, acesta fiind și motivul pentru care primarul Ovidiu Crețu a precizat pe informarea care a ajuns în mapele aleșilor locali „că regulamentul este excesiv de birocratic” și le-a solicitat aleșilor locali, dar și angajaților municipalității să urmărească respectarea legilor.

Chiar și fără avizul de legalitate pe care secretarul municipiului Bistrița poate refuza să îl dea acestor proiecte, dacă ele vor fi aprobate de consilierii municipali, decizia finală asupra legalității acestora va fi dată de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

3802 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro