Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  126 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Izvoarele de apa minerala de la Sangeorz-Bai, nemodernizate de ani de zile dar inca functionale

01/01/2012 12:17:46 Andreea BOJOR  
In statiunea Sangeorz-Bai exista in prezent opt izvoare cu apa minerala. Acestea apartin administratorilor hotelului Hebe care de ani buni nu au mai facut investitii pentru a le moderniza. Cu toate acestea izvoarele inca functioneaza iar turistii sunt incantati de beneficiile apelor minerale de acolo.

Localitatea Sangeorz-Bai, atestata documentar din anul 1245, este cunoscuta pentru izvoarele sale cu ape minerale. Apele tamaduitoare din Sangeorz-Bai sunt cunoscute inca din anul 1243 dar Sangeorz-Bai a fost atestata abia in anul 1770 drept localitate cu ape minerale.

La inceput au existat cinci izvoare cu apa minerale iar in anul 1961 a fost descoperit al saselea izvor cu apa pentru tratament. Sapte ani mai tarziu, in 1968 au fost descoperite inca patru izvoare cu apa minerala.

Apele minerale de la Sangeorz-Bai au un continut bogat mineralier, bicarbonatic, bicarbosodic, calcic, magnezian si izoton. Acestea sunt folosite pentru tratarea bolilor metabolice si de nutritie, bolilor tubului digestiv, a afectiunilor hepato-biliare, a bolilor reumatismale sau a afectiunilor cailor respiratorii.

“Cele noua izvoare apartin de hotelul Hebe si din aceasta cauza Primaria Sangeorz-Bai nu a putut face lucrari de modernizare direct asupra izvoarelor. Din cele opt izvoare unul singur nu este functional, in rest de la toate se poate lua apa, care este potabila si foarte buna pentru cei care au nevoie de tratamente. Singurul lucru pe care l-am putut face a fost sa efectuam modernizari in jurul izvoarelor. Am asfaltat strazile, am pus pavaje pe trotuare, am pus borduri, au fost montati stalpi de iluminat, au fost plantati arbusti, au fost create locuri de parcare, toate conditiile necesare pentru cei care vin sa ia apa de la aceste izvoare. Speram ca in cel mai scurt timp sa montam si banci in apropierea izvoarelor”, a explicat pentru Bistriteanul.ro primarul orasului Sangeorz-Bai, Roland Venig.

Eduard Mihailescu, directorul general al hotelului Hebe a explicat pentru Bistriteanul.ro ca “in fiecare an am facut lucrari de intretinere, s-au schimbat tevile care au fost vechi, s-au reparat scurgerile. Chiar si in acest an s-au facut lucrari pentru intretinerea izvoarelor. Din cele noua izvoare care exista doar sapte sunt functionale in prezent. Noi ne ocupam de ele, facem toate analizele necesare pentru apele care sunt la acele izvoare pentru ca turistii sa le poata folosi fara niciun fel de problema”.

Apele minerale si rezultatele tratamentelor cu aceste “leacuri” sunt la fel de cunoscute ca si cele din Vichy (Franta) si Karlovy Vary (Cehia).

“Chiar daca cei de la Hebe nu au mai facut modernizari stiu ca turistii si cei care au nevoie de tratamente cu aceste ape mai vin inca la izvoare. Cei de la hotel au angajat un om care sa se ocupe totusi cat de cat de supravegherea si intretinerea acestor izvoare”, a mai precizat Roland Venig.

7634 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro