Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  62 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



ISU BN: Mai multe intervenții, mai multe vieți salvate!

23/01/2018 16:55:21  
Anul 2017 a fost unul plin pentru salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud. Echipajele de intervenție au participat la mai multe misiuni decât în 2016, aproape 12.000 în total. Sute de vieți omenești au fost salvate, iar pagubele materiale reduse atât cât s-a putut.

Importanţa gestionării situaţiilor de urgenţă şi evaluarea riscurilor, ca factori ai Sistemului de Management al Situaţiilor de Urgenţă, impune o nouă evaluare, pe baze moderne şi stabilirea soluţiilor principale pentru optimizarea acestuia în contextul realizărilor ştiinţifice şi tehnice contemporane.

Realizările şi îndeplinirea obiectivelor strategice ale inspectoratului propuse în anul anterior sunt o consecinţă directă a activităţii şi preocupărilor profesionale a colectivului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bistrița” al judeţului Bistrița - Năsăud. Astfel, hotărârea, seriozitatea, competenţa, profesionalismul şi responsabilitatea sunt câteva din atributele cu care am dorit să răspundem atât pentru îndeplinirea acestor obiective, cât şi pentru identificarea domeniilor care pot fi inovate şi a soluţiilor de principiu pentru acestea, în cadrul răspunsului la situaţiile de urgenţă.

Pe parcursul anului 2017, în zona de competenţă a I.S.U. „Bistriţa” al judeţului Bistriţa-Năsăud s-au înregistrat 11.764 situaţii de urgenţă (o creştere cu 8,65% faţă de 10.827 situaţii de urgenţă produse în anul 2016), dintre care:

242 Incendii; 9.818 Ajutor medical de urgenţă; 78 Descarcerare; 206 Incendii de vegetaţie şi altele; 100 Asistenţa persoanelor; 261 Alte situaţii de urgenţă; 1.059 Protecţia comunităţilor; 447 Deplasări fără intervenţie, alerte false, întoarse din drum şi asigurări/supravegheri.

Anul 2017 a fost caracterizat din punct de vedere meteorologic, cu temperaturi ridicate faţă de limitele temperaturilor medii obişnuite, sărac în precipitaţii îndeosebi în perioada sezonului cald, generând seceta hidrologică şi pedologică, continuat cu un climat evidenţiat prin trecerea bruscă la fenomene meteorologice caracterizate prin precipitaţii de scurtă durată şi intensificări ale vântului şi spre finele anului, prin zile cu temperaturi mai scăzute pentru regimul normal, fenomene care cumulate, au influenţat distribuţia procentuală a situaţiilor de urgenţă.

Pe timpul intervenţiilor (cu excepţia celor S.M.U.R.D.) a fost salvată viaţa a 81 persoane (68 adulţi şi 13 copii) şi au fost protejate bunuri în valoare de 38,45 milioane RON. Cu toate eforturile depuse de forţele de intervenție profesioniste, în urma incendiilor din anul 2017, au fost înregistrate 4 decese şi 13 răniţi.

În cadrul subunităţilor inspectoratului sunt operaţionale 6 module S.M.U.R.D., astfel: Garda de Intervenţie numărul 1 Bistriţa cu o ambulanţă tip C1 şi o ambulanţă tip B2, Garda de Intervenţie numărul 2 Prundu Bârgăului, Punctul de Lucru Lechința, Garda de Intervenţie numărul 1 Năsăud, Garda de intervenţie numărul 2 Beclean şi Garda de Intervenţie 3 Sg. Băi cu câte o ambulanţă tip B2.

În urma analizei statistice a datelor privitoare la timpii totali de intervenţie în cazul pacienţilor traumatizaţi (care reprezintă aproximativ 14,9% din totalul intervenţiilor), este de remarcat, în primul rând, că în 92,18% din situații gestionate, pacienţii au beneficiat de management care să respecte principiul „orei de aur”. Timpul total de intervenţie s-a încadrat în intervalul de 30-50 minute, interval în care s-a lucrat eficient pe pacient, atât tehnic cât şi medical şi au fost furnizate echipelor de traumă intra-spitalicească în timp optim pacienţi corect pregătiţi pentru rezolvarea definitivă a leziunilor. Pe timpul intervenţiilor echipajelor SMURD, după manevre de BLS (suport vital de bază) urmate de ALS (suport vital avansat) precoce au fost resuscitați 162 pacienți în stop cardio-respirator cu 16 pacienți mai mulți decât în anul 2016.

În concluzie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bistrița” al judeţului Bistrița – Năsăud şi-a îndeplinit misiunile încredinţate, a gestionat situaţiile de urgenţă şi riscurile teritoriale, fapt ce ne îndreptăţeşte să afirmăm că suntem pregătiţi profesional să intervenim în orice moment, în scopul salvării oamenilor şi protejării bunurilor materiale.

INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE ISU BISTRIŢA

1436 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro