Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  45 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Ioan Turc (PNL): Lenin, invidios pe PSD!

06/03/2018 10:39:50 Ana ȘTEFĂNEL  
Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, a vorbit despre programul de cadastrare generală și despre deficiențele acestuia. Liberalul a declarat că lucrările sunt blocate, iar din Bistrița-Năsăud doar câteva primării au reușit să finalizeze cadastrarea.

„Deși realizarea lucrărilor de cadastrare generală ar trebui să fie o prioritate absolută pentru guvernul PSD, programul de cadastrare gratuită a terenurilor este mai mult propagandă goală, așa cum PSD ne-a obișnuit. Din cele 3.181 de localități vizate, de UAT-uri vizate de către acest program, cadastrul a fost finalizat în doar 37. La nivelul județului Bistrița-Năsăud, situația nu este roz. În afara UAT-urilor care au venituri proprii consistente și care și-au putut permite să realizeze programul de cadastrare din venituri proprii, mă refer aici la Lunca Ilvei, Măgura Ilvei - e vorba despre UAT-uri care au suprafețe de pădure și au și venituri proprii în consecință. Restul se confruntă cu o situație destul de grea, adică lucrurile stagnează. Există un blocaj. Principalul motiv al blocajului este prețul derizoriu pus la dispoziția firmelor și a PFA-urilor autorizate în vederea contractării lucrărilor de cadastru, respectiv 60 de lei pe imobil. Îndeosebi pentru localitățile, pentru UAT-urile situație la deal și în zona de munte, această sumă este ridicolă. Am discutat cu primari care mi-au spus că anul trecut nu au primit niciun leu pentru lucrările de cadastrare”, a declarat Ioan Turc.

Mai mult, acesta spune că decontarea banilor este un proces greoi, lucru descurajant.

„Propagandistic, guvernul vine și spune că ANCPI pune la dispoziția UAT-urilor 150.000 - 155.000 lei, care la 60 de lei acoperă 2.500 de imobile. Există situații în care anul trecut nu a fost alocat niciun leu. Pe de altă parte, există primari care refuză categoric să recomande proprietarilor sau posesorilor de terenuri să cofinanțeze din buzunar plata acestor lucrări pentru că se tem ca gestul să nu fie interpretat. Spun că este ilegal. Guvernul spune că acest program de cadastrare este gratuit. Trebuie să înțelegem că nu este gratuit. Acolo unde nu se găsesc soluții de cofinanțare, fie că discutăm despre hotărâri de Consiliu Local în care se stabilesc taxe speciale cu această destinație, fie nu vin și oamenii și contribuie pentru realizarea lucrărilor, acestea stagnează. Consecințele sunt dintre cele mai serioase: riscul ca din 2020 fermierii să nu mai primească subvenții este cât se poate de serios. Felul în care s-a gândit PSD să rezolve această problemă l-ar face invidios și pe Lenin. Au venit cu o ordonanță de urgență, un proiect publicat pe site-ul MDRP care propune obligarea PFA-urilor și a firmelor autorizate să execute obligatoriu lucrări de înscriere sistematică pe proiectul de intabulare gratuită a terenurilor la un preț derizoriu”, a completat acesta.

 

1141 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro