Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  10 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Ioan Turc e revoltat! Spune că banii europeni zac degeaba, în timp ce măsurile populare așteaptă finanțare

06/03/2018 12:01:51 Ana ȘTEFĂNEL  
Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, consideră că PSD nu face o treabă bună în ceea ce privește absorbția de fonduri europene. În timp ce tinerii fermieri depun proiecte și nu primesc finanțare, pentru alte măsuri sunt alocate zeci de milioane de euro - însă nu există cerere pentru ele.

„Imperativul absorbției fondurilor europene este clamat de către toată lumea. Este clamat și de către PSD pe toate drumurile, numai că modalitatea în care suma totală a fondurilor europene este împărțită între diferite măsuri lasă foarte mult de dorit. De aceea, și absorbția merge greu. Exemplific prin ceea ce se întâmplă pe măsura 6.1, sprijin pentru instalarea tânărului fermier. Numeroși tineri care au depus proiecte au rămas cu proiectele depuse și atât - pentru că s-au terminat banii. Nu doar că au rămas acești oameni cu banii cheltuiți degeaba pe proiecte, s-au ales doar cu cheltuiala, dar foarte mulți tineri care ar dori să aplice pentru această măsură, care este una populară, nu pot să o facă”, a declarat Ioan Turc.

Acesta spune că în sesiunea 2017 s-au alocat 171 de milioane de euro pentru măsura 6.1 și s-au depus proiecte în valoare de 265 de milioane de euro. „O mare diferență între banii alocați și valoarea proiectelor depuse, în condițiile în care sute de milioane de euro zac pe măsuri pentru care nu există solicitări”, a continuat liberalul. Acesta a și dat câteva exemple de măsuri pentru care nu există cerere: măsura 6.5, cu peste 12 milioane de euro fonduri disponibile sau măsura 4.1, investiții în exploatații pomicole, pentru care sunt disponibili peste 85 de milioane de euro.

„Pentru aceste măsuri se tot prelungesc sesiunile, banii nu se cheltuiesc. În schimb, pentru măsura 6.1, instalarea tinerilor fermieri sau 6.2 - activități non-agricole în mediul rural, pentru care există cerere, nu sunt bani. Așa înțelege PSD să trateze problema absorbției fondurilor europene”, a completat Ioan Turc.

În Bistrița-Năsăud, în sesiunea 2017, au fost depuse 384 de proiecte pe măsura 6.1, proiecte în valoare de peste 15 milioane de euro.

Soluția propusă de Ioan Turc este să se transfere de urgență banii de pe măsurile nepopulare, pentru care nu există solicitări, către cele solicitate - acest lucru fiind legal, în concordanță cu prevederile Uniunii Europene.

 

1515 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro