Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  72 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Ioan Turc, despre pasarela metalică pe Independenței: Să-l convingem pe Crețu să renunțe la ultima sa aberație!

25/06/2017 08:15:03  
Ioan Turc (PNL) a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj legat de dorința primarului Ovidiu Crețu de a construi o pasarelă metalică pietonală pe B-dul Independenței. Acesta spune că un proiect de genul ar fi „cireașa de pe tort”, după pârtia de schi.

Când am auzit pentru prima dată faptul că administrația Primăriei Bistrița vrea să amenajeze o pârtie de schi pe un delușor de lângă oraș am luat-o ca pe o glumă și am râs. Pe urmă, când „proiectul” a avansat am fost sigur că se vor găsi suficienți oameni care să-i spună d-lui primar că ideea e aberantă și să-l convingă să renunțe. Deznodământul îl știm: s-a cheltuit din buzunarele tuturor o sumă uriașă pentru ceva complet nefezabil.

Astăzi am aflat că aceeași administrație dorește construirea unei pasarele metalice pietonale pe B-dul Independenței, între străzile Iosif Vulcan și Panait Cerna. Este un proiect inutil, scump și odios din punct de vedere urbanistic, care va mutila tot acest areal. Dragi concitadini, am tăcut când orașul a fost vopsit în culori care ne taie privirea, am tăcut când s-au „modernizat” trotuare pe care nu se poate merge, am tăcut când s-au restaurat pasaje istorice cu pluviala pe mijloc, pe care le traversăm crăcănați, am tăcut când s-au împrumutat milioane de euro pentru o pârtie de schi nefuncțională și probabil vom tăcea când se vor împrumuta alte milioane pentru „funcțiuni” de vară gândite să acopere imensa gaură, am tăcut când ne-am trezit cu un pod care nu duce nicăieri, am tăcut când centrul istoric a fost batjocorit prin lucrări de cea mai proastă calitate arhitecturală și ca manoperă, am tăcut când ni s-a trântit un cort în plină stradă, tot în zona istorică, ridiculizând însăși noțiunea de centru istoric și făcând circulația un chin, am tăcut când străzi nou asfaltate au fost sparte după câteva zile pentru lucrări dinainte programate la diferite rețele (un singur exemplu, strada Mărășești), am tăcut când construcții care sfidează normele de urbanism s-au înălțat doar pentru a umple buzunarele unor șmecheri, ne rupem în liniște mașinile în fiecare zi pe drumuri mai proaste decât în Kosovo în timpul războiului civil, am tăcut când Parcul Industrial de la Sărata, o investiție care ar fi trebuit să aducă orașului mai multă prosperitate a fost aruncat în derizoriu prin subdimensionare și dezastruoasă administrare, am tăcut când au murit atâția oameni pentru că administrația nu a binevoit să amplaseze o amârată de barieră în zona unui cartier de locuințe după ce, tot acolo au murit oameni din același motiv.

Desigur, nu am tăcut toți, au fost și voci care au sancționat aceste derapaje și multe altele, dar pentru ca surzii să audă nu e suficient. D-le primar, dacă ați fi propus construirea unei pasarele metalice peste linia ferată la Viișoara v-aș fi aplaudat. Dvs. doriți o asemenea structură pe unul dintre cele mai importante bulevarde din oraș. Ați văzut așa ceva în Cluj, Târgu Mureș, Oradea, Sibiu, Brașov sau Timișoara? Ați văzut în străinătate așa ceva?
 

Stimați bistrițeni, dacă vom tăcea și acum, ne vom trezi cu pasarele din fier și în zona blocului Lamă pe Andrei Mureșanu, și la Spitalul Județean și, de ce nu, pe B-dul Republicii, doar avem acolo importante instituții de învătământ, nu-i așa? Bistrița va arăta ca un oraș amărât din Rusia stalinistă! Acceptăm?
 

Îi solicit președintelui Consiliului Județean, d-nul Radu Moldovan, d-lui prefect Ovidiu Frenț, d-nei inspector școlar general Camelia Tabără, liderilor informali din partidul d-lui Ovidiu Crețu să-l convingă pe acesta să renunțe la ultima sa aberație. Îi rog pe antreprenorii bistrițeni, pe intelectuali, pe oamenii de cultură, pe toți cei care iubesc acest oraș să ia atitudine. Rog presa, al carei rol în formarea și multiplicarea opiniilor este esențial, să tragă semnalul de alarmă. Îi rog pe toți consilierii locali, inclusiv pe cei ai majorității, să se opună acestui proiect! Îi rog pe specialiștii din primărie să aibă curajul de a spune NU inițiativelor dăunatoare ale administrației.

Nu doresc politizarea acestui subiect. Este motivul pentru care nu am folosit denumirea nici unui partid, dar îi rog respectuos pe liderii tuturor partidelor să facem front comun împotriva abuzurilor. Bistrița este un burg transilvan al cărui farmec ne ține aici. Mă doare pentru că am ajuns să fim ridiculizați de televiziunile naționale mai mult decât Caracalul. D-nul primar a dorit ca simbolul orașului să fie struțul. Umor negru! Oameni buni, haideți să scoatem capul din nisip! AJUNGE!

Ioan Turc, președinte PNL BN

11419 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro