Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  32 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Ioan Turc, despre Parcul Industrial: Demisia lui Iulius Dumitru e o recunoaștere a falimentului acestui proiect

22/03/2018 14:18:37 Ana ȘTEFĂNEL  
Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, a criticat în numeroase rânduri modul în care s-a desfășurat proiectul Parcului Industrial Bistrița Sud. Acesta susține că cei 7 milioane de euro au fost investiți într-un mod total nepotrivit, la final ieșind mai degrabă o pistă de karting decât un loc propice dezvoltării afacerilor.

„Anul trecut, în luna mai, domnul Iulius Dumitru, administratorul Parcului Industrial spunea că sunt semnate zece contracte cu viitorii rezidenți, că sunt negocieri aproape de finalizare, cu doi-trei investitori de mărime medie, că mai sunt câteva parcele disponibile care trebuiau să fie licitate, urmând să facă planurile pentru extinderea platformei curente sau chiar pentru redeschiderea unui alt parc industrial”, și-a început Ioan Turc discursul.

Acesta a amintit și de declarațiile din septembrie 2017, atunci când administratorii Parcului Industrial spuneau că zona se va dezvolta foarte mult, că sunt companii interesate să investească și se va crea acolo un incubator de afaceri. Ioan Turc amintește că nimic nu s-a realizat, mai mult, administratorul Iulius Dumitru a demisionat.

„Nu s-a întâmplat aproape nimic. Ba ceva s-a întâmplat: demisia domnului Iulius Dumitru, care s-a hotărât între timp să se ocupe de lucruri mai serioase. Gestul domnului Dumitru este o recunoaștere implicită a falimentului acestui proiect. Este vorba despre o investiție de 7 milioane de euro într-un proiect realizat profund greșit. În anul 2006 am propus amenajarea unei zone de dezvoltare economică la Sărata, a parcului industrial în complementar cu un campus pentru învățământul universitar tehnic, tot în parcul industrial. Urma să avem discuții cu mediul de afaceri pentru a stabili ce specializări se cer pe platforma economică a Bistriței, urma să convingem mediul de afaceri să susțină inclusiv bursele pentru studenți, dar s-a ales praful de tot acest proiect. Administrația PSD și-a bătut joc de banii bistrițenilor. Pe de o parte, a renunțat la proiectul campusului, pe de altă parte a realizat în zece ani, o perioadă nefiresc de lungă, o investiție subdimensionată ca suprafață și utilități. Este principalul motiv pentru care lucrurile în parcul industrial stagnează. Cine răspunde pentru banii care s-au irosit și s-au cheltuit prost?”, a declarat astăzi în cadrul conferinței de presă Ioan Turc.

Acesta a dat exemplu, model de urmat, Oradea, acolo unde există un parc industrial foarte bine gândit. Totuși, să nu uităm că Oradea este, la momentul de față, unul dintre cele mai dezvoltate orașe din România, iar Bistrița este departe de astfel de modele.

Ioan Turc cere ca toate deficiențele tehnice din proiect să fie corectate pentru că, în prezent - susține liberalul -, parcul industrial din Bistrița este mai potrivit pentru o pistă de karting decât pentru un loc în care investitorii să se dezvolte.

 

1910 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro