Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  16 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Ioan Pugna a câștigat procesul cu ANI! Totuși, a pierdut mandatul în favoarea viceprimarului - în urma scandalului iscat

23/03/2018 15:40:43 Ana ȘTEFĂNEL  
S-au lămurit lucrurile în ceea ce privește problemele fostului primar PSD din Negrilești, Ioan Pugna, cu Agenția Națională de Integritate. La trei ani de la începerea procesului în care ANI îl acuza pe acesta de incompatibilitate, Pugna a câștiga procesul - dar s-a «creat» contextul perfect ca acesta să piardă alegerile locale din 5 iunie 2016.

Ioan Pugna a fost ales primar al comunei Negrilești din partea PSD în anul 2008. În aceeași perioadă, soția acestuia deținea funcția de secretar al comunei Negrilești, astfel că cei doi urmau să intre într-o stare de incompatibilitate. Ca totul să se rezolve, unul dintre ei era obligat să renunțe la funcția deținută în termen de 60 de zile de la depunerea jurământului de primar.

Primarul de atunci al comunei Negrilești a început să facă demersuri în acest sens, trimițând adrese la Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud și la Agenția Funcționarilor Publici, pentru a vedea care este soluția. Ca urmare a acestor adrese, i-a suspendat raportul de serviciu soției sale, iar apoi a semnat un alt act prin care o transfera pe aceasta de pe postul de secretar al comunei pe un post de referent - deci de pe o funcție de conducere pe una de execuție. 

ANI intervine, începe procesul

Anul 2015 a venit cu un proces pentru Ioan Pugna, încă primar la acea dată. Agenția Națională de Integritate a intervenit, motivând că primarul nu avea voie să semneze cele trei rapoarte de serviciu ale soției sale. Primarul, reprezentat în proces de fiica sa, avocatul Diana Pugna, a contestat la Curtea de Apel Cluj, primind câștig de cauză. 

«Curtea de Apel Cluj a constatat că nu sunt îndeplinite elementele constitutive ale conflictului de interese, pentru că tatăl meu a acționat cu obiectivitate și scopul urmărit nu a fost acela de a obține un interes patrimonial, ci de a elimina starea de incompatibilitate care urma să intervină la împlinirea celor 60 de zile de când a depus jurământul de primar», a explicat pentru Bistrițeanul.ro avocatul Diana Pugna.

Agenția Națională de Integritate a formulat recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, însă instituția a respins recursul. În 19 martie 2018, sentința prin care Ioan Pugna a primit câștig de cauză din partea Curții de Apel Cluj a rămas definitivă.

Ioan Pugna a candidat și în 2016, dar a pierdut

Chiar dacă acum câteva zile Ioan Pugna a câștigat definitiv în detrimentul ANI, el a pierdut alegerile din 5 iunie 2016, iar problemele sale de atunci ar putea fi unul dintre motive. Costin Dumitru a obținut mandatul de primar, el fiind fostul viceprimar din comuna Negrilești. Despre el se spune că, în campania electorală din 2016, a împărțit materiale în care îl acuza pe Ioan Pugna de corupție și punea accent pe procesul cu ANI. Până la urmă, Primăria Negrilești a fost câștigată de Costin, iar rolurile s-au inversat, Pugna fiind în prezent viceprimar. 

 

 

 

2440 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro