Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  69 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Ioan Oltean i-a făcut praf pe liberali!

06/05/2016 00:01:47 Raluca NECHITI  
Discursul deputatului Ioan Oltean la lansarea candidaților PNL a fost unul efervescent și ieșit din tiparele discursurilor obișnuite la astfel de evenimente, Oltean profitând de ocazie pentru a-și apostrofa colegii din PNL care au memoria cam scurtă. Asta l-a supărat peste măsură pe senatorul Dobra care a părăsit scena.

Lansarea candidaților PNL de aseară nu a avut parte de vizite importante de la București, însă discursul deputatului Ioan Oltean a fost unul efervescent și ieșit din tiparele discursurilor obișnuite la astfel de evenimente, Oltean profitând de ocazie pentru a-și apostrofa colegii din PNL care au memoria cam scurtă.

După ce a stat cuminte în primul rând, nu în prezidiu ca altădată, deputatul Ioan Oltean, cel care a condus până la finele anului trecut destinele democraților bistrițeni a luat cuvântul la lansarea candidaților PNL în cursa electorală. La eveniment nu a fost prezent însă nici un lider important al liberalilor de la București. Totuși, la Bistrița și-au făcut apariția doi deputați PNL -  Lucia Varga și Ioan Cristian Chirteș de la Târgu Mureș, dar și europarlamentarul Daniel Buda.

„Coincidență fericită - clasarea candidaților Partidului Național Liberal în județul Bistrița-Năsăud se produce în cea mai luminată săptămână a anului. Săptămâna de după Învierea Domnului! E un semn bun, semn că și liderii noștri s-au mai luminat. Astăzi chiar au dat dovadă că sunt luminați... ", și-a început ironic discursul deputatul Ioan Oltean, discurs care a stârnit din capul locului aplauze la scenă deschisă.

„Am ascultat nişte discursuri excepţionale, aveam sentimentul că sunt într-un amfiteatru, student, şi profesorul ne vorbeşte. Excepţionale discursuri! Despre demnitate, onoare, întinerire şi tot ce vreţi… Să nu uităm un lucru, însă, să nu uităm de ce am venit aici: am venit să ne mobilizăm, să ne conştientizăm că trebuie să câştigăm alegerile. Noi nu suntem la un simpozion, după care mergem acasă, bem o bere şi ne culcăm liniştiţi. Noi suntem la o întâlnire de lucru, de unde trebuie să plecăm convinşi că de mâine şi până în 5 iunie ne aşteaptă o lună de muncă, şi de muncă, şi de muncă. Acesta este mesajul pe care trebuie să îl rețineți. Demnitate, onoare – trasături fundamentale rare în politică. Ele, fără fapte nu există! Credeţi că dacă îi vorbim cetăţeanului badea Vasile de la Feldru, de la Telciu, că suntem demni, că suntem aşa şi pe dincolo e suficient?! Noi trebuie să dovedim cetăţeanului ca membri ai PNL că suntem mai buni prin fapte, nu prin teorie, nu înnebunindu-i cu un vocabular extrem de ales, iar la faptă să fim corigenţi. Domnilor colegi și distinși lideri, să nu uitaţi că ne luptăm cu o forţă politică extrem de puternică. În Bistriţa-Năsăud, PSD nu este o forţă pe care să o tratezi cu demnitate şi cu onoare", a spus Oltean.

„Doamna ministru şi distinsul coleg de la Mureş se întrebau cum a reuşit aici, în inima Ardealului, PSD să facă o oază atât de evidentă. Dacă nu ştiaţi, nu v-au spus colegii dumneavoastră, vă spun eu: pentru că dumneavoastră, liberalii, i-aţi ajutat în 2012", a spus Ioan Oltean, moment în care fostul lider PNL a fost aplaudat intens de publicul prezent la Metropolis la lansarea candidaților. Afirmația fostului co-președinte PNL nu i-a căzut deloc bine senatorului liberal Dorin Dobra care, în timp ce Oltean era apaudat la scenă deschisă, a plecat de pe scenă.

„Trebuie să fim obiectivi şi să recunoaştem greşelile politice pe care le-am făcut de-a lungul timpului. Nu a greşi e păcatul cel mai mare, ci a nu recunoaşte şi a nu face nimic să îndrepţi greşeala. Aceasta este greșeala! Iar aceşti liberali, împreună cu noi, avem obligaţia să reparăm această greşeală şi să eliminăm guvernarea PSD din judeţul Bistriţa-Năsăud. Stă în puterea noastră! Vă spune un om care nu a pierdut niciodată alegerile în faţa unui singur partid politic", a mai spus Ioan Oltean.

„Pe cetățenii acestui oraș trebuie să îi convingem să vă voteze și nu e ușor lucru! Nu vă faceți iluzii că este ușor să câștigăm alegerile în majoritatea localităților din județ. Dacă nu știați, vă spun: 49 de localități au primari ai PSD sau ai fostului PNL. Nu prin atacuri la persoană, nu prin critici dure vom reuși să-i desțelenim, ci printr-o strategie superioară strategiei lor. Noi trebuie să-i facem pe cetățeni să înțeleagă că suntem mai buni decât ei prin fapte, mai buni prin gândire, mai buni prin comportament, mai buni prin acțiune! (...) Stă în puterea noastră să câștigăm alegerile în Bistrița-Năsăud, să îl avem pe Stelian Dolha primarul acestui oraș”, le-a mai spus Oltean celor prezenți, în discursul său, lăsând la o parte rivalitățile politice și răutățile venite din partea lui Dolha care a fost primul ce a declarat că va vota pentru retragerea imunității deputatului Oltean.

„Însă lucrul fundamental pe care trebuie să-l avem în vedere e dorința de a câștiga. Nicio bătălie nu se câștigă dacă cel din fruntea oștii nu crede în succesul lui. Iar primii care trebuie să creadă sunt candidații la funcția de primar. Ei trebuie să fie cu drapelul în mână, să umble din casă în casă și să convingă oamenii că sunt mai buni. (...) Teoria e foarte bună, dar practica este cea care a decis peste tot în lumea asta, succesul. Trebuie să dovedim unitate deplină nu numai în vorbă, ci unitate deplină în acțiune. (…) PNL dă cel mai important examen de la constituirea sa. Alegerile locale constituie pasul major spre guvernare. Cine câștigă alegerile locale face un pas uriaș spre guvernare, iar PNL nu-și poate permite să nu ajungă la guvernare!”, a mai spus deputatul Oltean.

După discursul fostului președinte, noul co-președinte al PNL, senatorul Cristian Florian l-a întrebat dacă i-a certat, însă Ioan Oltean nu a apucat să răspundă că un DA clar s-a auzit din sală... „Bine că nu am pus lansarea înainte de Paști, în zile de post, că iarăși era cu păcat. Oricum mulțumim domule președinte, mie unul mi-ați atras atenția...", a mai spus Florian.

4623 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro