Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  23 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Investițiile pe bani europeni de la Lunca Ilvei se apropie de final!

23/01/2014 12:19:40 Iulia STUPINEAN  
Lucrările de modernizare a drumurilor forestiere și cele de amenajare a Centrului Local de Informare Turistică de la Lunca Ilvei vor fi gata în vara acestui an! Cele două investiții în valoare totală de 1,7 milioane de euro sunt susținute din fonduri europene.

Anul 2014 aduce la Lunca Ilvei finalizarea unor lucrări importante de îmbunătățire a infrastructurii și dezvoltare a turismului în zonă. O primă investiție face referire la modernizarea a trei drumuri forestiere de mare interes din comună pe o lungime de 11, 8 km, situate în zonele Iliuța – axial, Pârâul lui Galan și Pârâul Calului care iese în șoseaua națională în zona Măgura Calului.

Lucrările în valoare de 1,5 milioane de euro au debutat în luna iunie a anului 2012 și s-au derulat printr-un proiect accesat pe Submăsura 125 b - privind îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea silviculturii. Deși lucrările la acest obiectiv trebuiau să fie gata la începutul lui septembrie anul trecut, acestea au fost prelungite din cauza vremii nefavorabile.

“Lucrările la drumurile forestiere sunt realizate în proporție de 80%. Se pare că 2014 este anul în care vom face recepția la acestă investiție de mare importanță pentru localnicii comunei noastre, lucru care se va întâmpla în perioada iunie – iulie”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Lunca Ilvei, Flaviu Lupșan.

O altă investiție cu finalizare tot în vara acestui an este și construirea Centrului Local de Informare Turistică și Proximități, Dezvoltare și Marketing Turistic în zonă, Centru care va dispune de un infochioșc, de birouri moderne dotate cu hărți și calculatoare. Aici vor fi angajați doi ghizi turistici care să asigure în permanență, informare și consultanță. Lucrările la acest obiectiv în valoare de 200.000 de euro se derulează printr-un proiect european care a intrat la finanțare în toamna lui 2011 pe Măsura 313, privind încurajarea activităților turistice, Axa III - îmbunătățirea calității vieții în zonele rurale și diversificarea economiei rurale.

“Vom bifa așadar două proiecte cu finanțare europeană care vor fi gata vara aceasta, obiective care odată realizate vor duce la dezoltarea vizibilă a tursimului în zonă”, mai spune Lupșan.

În paralel cu finalizarea celor două investiții importante, atât anul acesta cât și în 2015 continuă lucrările de amenajare și modernizare a Pârâului Voineasa și Văii Fătului. Proiectul cu o valoare de 1,5 milioane de euro a fost accesat în anul 2012 pe Submăsura 125 C, privind amenajarea pâraielor necadastrate de pe teritoriul administrativ al comunei Lunca Ilvei.

 

Foto: Arhivă

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro