Chiar daca in vara vremea nu a tinut cu organizatorii Olimpiadei Inocentilor, reprezentantii Fundatiei Inocenti au decis sa nu ii priveze pe micutii cu dizabilitati de acest concurs. Din acest motiv pregatirile pentru editia din acest an a olimpiadei sunt in toi.
Fundatia Inocenti in parteneriat cu Primaria Municipiului Bistrita, dar si cu unitatile de invatamant special de pe raza judetului Bistrita-Nasaud, si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului vor organiza in 23 septembrie cea de a patra editie a „Olimpiadei Inocentilor”.
Evenimentul este dedicat special copiilor cu dizabilitati din judetul nostru. „In cadrul acestui eveniment, la care anticipam ca ar putea participa peste 250 de copii, vor fi sustinute probe sportive clasice si probe sportive adaptate nevoilor copiilor cu dizabilitati, precum si probe artistice. Scopul manifestarii nu este acela de obtine performante sportive, ci de a evidentia potentialul copiilor cu dizabilitati, a combate marginalizarea lor si a dovedi ca integrarea lor sociala este posibila, motiv pentru care ne dorim ca majoritatea probelor sa se desfasoare in spatiul public, respectiv pe pietonalul de pe strada Liviu Rebreanu, unde exista posibilitatea ca acestia sa fie vazuti, cunoscuti si intelesi mai bine” spune director executiv al Fundatiei Inocenti, Marin Mic.
Printre probele de concurs se vor numara: tenis de masa, basket, atletism, aruncare minge, fotbal, minibowling, pictura-desen, dans, cantec, teatru de papusi. Probele de concurs vor fi adaptate capacitatii copiilor participanti. Copiii care participa vor primi gratuit tricouri, sepcute, medalii si diplome.
Fundatia Inocenti functioneaza in Bistrita din anul 1998, iar incepind cu luna martie a anului 2006 este acreditata ca organizatie neguvernamentala ce furnizeaza servicii sociale, in conformitate cu legislatia romana in vigoare. In prezent Fundatia deruleaza patru programe principale si o serie de programe si actitati secundare, adresate copiilor si familiilor in dificultate din judetul Bistrita-Nasaud si un program in Municipiul Bucuresti.
„Prin actiunile noastre vrem sa sensibilizam comunitatea cu privire la problematica persoanelor cu dizabilitati ceea ce ar putea sa conduca, in timp, la schimbarea mentalitatilor si la facilitarea acceptarii acestora in comunitate. Vrem sa convingem cat mai multi parinti care au copii cu dizabilitati sa aiba curaj sa-si inscrie copiii la eveniment iar mai apoi sa convingem cat mai multi dintre cetatenii Bistritei sa ne sprijine in calitate de voluntari in derularea evenimentului sau sa participe in calitate de spectatori pentru ai incuraja pe competitori. Donatiile si sponsorizarile sunt de asemenea binevenite, avand in vedere ca sursele de finantare nu acopera inca bugetul previzionat” a mai declarat Marin Mic.