Una dintre principalele acuze aduse foștilor șefi ai Poliției bistrițene, trimiși în judecată pentru corupție, a fost că... ascundeau accidente rutiere. După ce aceștia au fost scoși din sistem, cifrele reale sunt de-a dreptul îngrijorătoare!
Șoselele din Bistrița-Năsăud reprezintă un real pericol! Datele, ținute ani în șir departe de ochii conducerii Poliției Române, dar și de ochii presei și ai opiniei publice, scot la iveală o realitate îngrijorătoare...
După ce foștii șefi ai IPJ, Ioan Ovidiu Mureșan și Robert Hasnaș, au ieșit în pensie, statisticile accidentelor rutiere petrecute pe raza județului Bistrița-Năsăud au crescut ca din apă...
Anul trecut la nivelul județului au avut loc 530 de accidente rutiere în care polițiștii de la rutieră au făcut cercetări. În urma acestor accidente, aproape 700 de persoane au fost rănite și 45 și-au pierdut viața.
Din păcate, la toate capitolele, accidente, accidente grave, persoane decedate, statisticile arată că în Bistrița Năsăud evenimentele rutiere de acest fel au crescut semnificativ.
Conform informațiilor puse la dispoziție de conducerea Inspectoratului de Poliție Bistrița-Năsăud ziarului nostru, la nivelul anului 2015 în Bistrița-Năsăud au avut loc 530 de accidente rutiere dintre care 212 grave și 318 ușoare.
În urma acestora, 45 de persoane și-au pierdut viața și alte 198 au fost grav rănite. Alte 494 de persoane implicate și ele în accidente rutiere au scăpat din fericire, cu răni ușoare.
În 2014 au fost înregistrate 392 de accidente, 157 fiind accidente grave. Totodată, 149 de persoane au fost rănite grav în accidentele petrecute în Bistrița-Năsăud și 354, rănite ușor. În plus, alte 32 de persoane și-au pierdut viața în urma accidentelor rutiere petrecute în județul nostru. Numărul real al accidentelor petrecute în 2014 nu este însă cunoscut deoarece până în luna noiembrie conducerea IPJ a fost asigurată de șefii trimiși în judecată pentru corupție, la adresa lor fiind formulate și acuze de abuz în serviciu după ce ar fi ascuns accidente rutiere sau le-ar fi mutat pe drumuri închise circulației rutiere, deși în realitate acestea s-au petrecut pe drumurile publice.
În 2013, când „nimeni nu i-a deranjat", în Bistrița-Năsăud au avut loc 285 de accidente, din care 107 grave și 178 ușoare. În anul respectiv, numai 97 de persoane ar fi fost rănite grav și 264 ușor, alte 29 fiind decedate.
În realitate însă, în numai un an și două luni, numărul accidentelor rutiere a crescut cu peste 200, numărul accidentelor grave s-a dublat, la fel ca și cel al persoanelor rănite grav.