A fi îngrijitorul unei persoane vârstnice reprezintă o mare responsabilitate. Acesta sau aceasta au sarcina de a asigura vârstnicilor siguranţa şi confortul de viaţă necesar, să le îndeplinească nevoile, să îi însoţească pe parcursul zilei şi să inducă starea de bine a acestuia.
Să îngrijim uman şi competent
Deşi în general bolile şi afecţiunile determinate de vârsta înaintată sunt ireversibile, putem contribui la încetinirea evoluţiei acestora şi la prevenirea deteriorării calităţii vieţii persoanelor vârstnice.
Când un vârstnic ajunge să necesite îngrijire, situaţia poate deveni cu uşurinţă dificilă pentru familie. Trebuie să vă întrebaţi – cum pot asigura îngrijirea adecvată şi cum pot face faţă acestei responsabilităţi suplimentare faţă de familie.
Pe măsură ce stadiul bolii avansează, familia are tot mai multe griji. Cea mai bună decizie în acest caz este de a cere ajutorul unei persoane specializate – un îngrijitor, care să sprijine familia şi să însoţească pacientul în viaţa de zi cu zi.
Rolul îngrijitorilor: mai mult decât un simplu loc de muncă
Îngrijirea reprezintă o sarcină delicată, în cadrul căreia unii îngrijitori îşi ating limitele personale. Trebuie să fim sinceri şi să spunem că nu toate persoanele pot face faţă acestei sarcini.
Calităţile pe care trebuie să le aibă un bun îngrijitor sunt:
-
simpatie pentru persoanele vârstnice şi dorinţa de a lucra împreună cu acestea.
-
flexibilitate. Fiecare casă are propriile reguli şi cu cât mai repede se adaptează îngrijitorul, cu atât mai simplă este relaţia cu pacientul şi familia acestuia
-
empatie. Îngrijitorul ideal este înţelegător şi are capacitatea de a se transpune în pielea pacientului şi a înţelege ce simte pacientul şi rudele sale, fără să îşi piardă însă propria personalitate şi fermitate.
-
răbdare. În condiţii de stres, îngrijitorul trebuie să îşi păstreze calmul şi să rămână stăpân pe situaţie. Lipsa răbdării este exclusă în munca cu persoanele vârstnice.
-
sociabilitate. Plăcerea de a intra în contact cu alţi oameni, de a le fi de folos, uşurinţa de a relaţiona cu alţi oameni şi de a fi activ, prietenos şi comunicativ.
-
forma fizică. Sarcinile unui îngrijitor sunt uneori grele, la propriu, fiind asociate uneori cu un efort fizic susţinut. Bărbaţii se adaptează mai bine din acest punct de vedere.
-
calificare. Nu este necesară o şcoală sau calificare speciale, însă experienţa în îngrijirea unei persoane vârstnice este importantă. Meseriile medicale reprezintă şi ele un avantaj, însă îngrijitorii nu exercită sarcini medicale.
A fi îngrijitorul unei persoane vârstnice reprezintă o sarcină specială. Îngrijitorul îşi asumă responsabilitatea pentru vârstnicul aflat în îngrijire. Îngrijitorul trebuie să îşi exercite atribuţiile foarte conştiincios, fără a-şi depăşi însă competenţele.
Pentru a afla mai multe detalii despre meseria de îngrijitor persoane vârstnice şi despre cum puteţi lucra în acest domeniu, contactaţi reprezentanţii companiei Promedica24 la 0316.301.555.
Despre compania Promedica24
Compania Promedica24 este de 12 ani lider pe piaţa de recrutare a personalului calificat în domeniul asistenţei oferite persoanelor vârstnice dependente din Germania.
Compania prestează servicii de îngrijire pentru clienţii de pe teritoriul Germaniei, Marii Britanii şi Poloniei. În numele lor căutăm şi pregătim pentru muncă candidaţi din Polonia, România, Bulgaria şi Slovacia, oferindu-le o formă legală de colaborare şi organizarea plecării în străinătate.
Peste 23.000 de persoane calificate în îngrijirea şi acordarea asistenţei persoanelor vârstnice au decis să colaboreze cu noi.
Compania, cu sediul central în Varşovia, deţine 5 sucursale pe teritoriul României şi este certificată în domeniul recrutării îngrijitorilor şi îngrijitoarelor pentru seniori (DEKRA) şi managementului de calitate în domeniul îngrijirii persoanelor care nu sunt independente (TÜV Rheinland).
Pentru detalii legate de oferta de joburi disponibilă, vizitaţi cea mai apropiată sucursală (Arad, Bucuresti, Cluj, Sibiu, Tg. Mureş), sunaţi la 0316 301 555 sau vizitaţi www.promedica24.ro.