Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  74 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



INEDIT. Problemele orașului, pe mâinile unor adolescenți

05/10/2017 14:10:57 Ana ȘERBAN  
Elevii din trei școli bistrițene participă în aceste zile la etapa de instruire a unui proiect de service learning în urma căruia copii vor concepe și vor pune pe hârtie ideile cele mai benefice comunității din Bistrița. Săptămâna aceasta a fost rândul celor de la Liceul Tehnologic Agricol să vină cu idei de îmbunătățire a orașului.

Elevii Liceului Tehnologic Agricol, ai Colegiului Național “Liviu Rebreanu” și ai Școlii Gimnaziale “Lucian Blaga” participă în acest an școlar la programul național “Natura în oraș” la finalul căruia proiectele gândite de școlari în folosul comunității vor primi finanțare din fonduri private.

 

După ce săptămâna trecută au luat orașul la pas pentru a observa problemele cu care se confruntă bistrițenii, a venit rândul ca elevii celor trei școli să treacă la partea de a învăța cum să scrie proiecte pentru a cere finanțare.

 

Timp de două zile, luni și marți, a fost rândul celor de la Liceul Tehnologic Agricol să rememoreze chestiuni legate de poluare, spații verzi din oraș, iluminat stradal sau alte probleme ale infrastructurii și să conceapă un proiect ajutați de cei doi traineri ai programului, Simona Păcurar și Cristian Țetcu.

 

În ultimele două zile, la Liceul Agricol am desfășurat o activitate, un curs de instruire mai special prin care încercăm să îi învățăm pe elevi cum ar trebui să scrie un proiect în folosul comunității și din care să învețe cât mai multe. Acesta este principiul de service learning, servește comunitatea și învață din ceea ce faci. Este un lucru ușor inedit deoarece în ultimii 27 de ani noi am fost învățați să facem lucruri numai pentru noi, să câștigăm doar pe plan personal, în defavoarea mediului și a altora, iar acum mediul trebuie ajutat și vorbim despre o dezvoltare durabilă și sustenabilă. Liceul Agricol este un partener foarte bun, iar elevii sunt maleabili, reușesc să se adapteze foarte bine și iau cunoștință cu niște tehnici de predare non-formale deosebite, încearcă să cunoască și să înțeleagă comunitatea în care trăiesc și să propună idei inovative”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro, coordonatorul programului de instruire, Cristian Țetcu.

 

Proiectul care a adus Liceului Agricol participarea în programul național a avut în vedere folosirea pajiștii liceului pentru a cultiva plante medicinale care să fie donate comunității bistrițene.

 

Propunerea noastră inițială a fost să proiectul numit Farmacia Verde - Strop de sănătate, iar idea a fost să folosim terenul liceului pe care găsim plante medicinale și cu o parte din lotul școlar să cultivăm aceste plante pentru ca mai apoi să le folosim la cantina școlii, să le donăm azilului de bătrâni sau altor instituții. Asta a fost propunerea inițială, dar rămâne să vedem la finalul zilei cu ce idei vin cei 16 elevii care participă în program”, a declarat doamna profesoară Elena Mura, cea care coordonează elevii Liceului Agricol împreună cu doamna profesoară Liliana Vereș.

 

Programul ne învață cum să dăm înapoi comunității, deci să fim buni și utili în societate”, a mărturisit Ilie Rânzis, elevul din clasa a 10-a care a participat la trainingul de astăzi.

 

Programul de instruire va continua în săptămânile ce urmează cu elevii Colegiului Național “Liviu Rebreanu” și ai Școlii Gimnaziale “Lucian Blaga”.

 

La nivel național, în programul național “Natura în oraș” sunt înscrise 50 de școli, iar în urma  perioadei de instruire vor rămâne 25 de școli ale căror proiecte vor primi finanțare pentru a fi implementate.

 

3016 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro