Chiar dacă se află în capătul județului, comuna Romuli este în plin proces de dezvoltare. Pentru a atrage turiști și nu numai, conducerea comunei are în plan un proiect unic: construirea unui abator local care să facă numai produse natuale.
„Vă spun în premieră că vreau să promoveze un abator, cu produse naturale sută la sută. Uitați-vă în ce situație ciudata trăim: cum se chinuie omul de la țară să-și crească animalul, își crește porcul, își crește vițelul, își crește mielul în condiții naturale, adică nu îi dă concentrate sau alte prostii. Îl vinde apoi la abator care bagă în mezeluri numai chimicale și, știți foarte bine că așa este... Vrem să promovăm ceva unic, să facem un abator local care să se concentreze efectiv pe produse BIO sută la sută adică carne natură,sare și piper și condimentele naturale. O să vedeți că nu într-un viitor foarte îndepărtat o să fie la mare căutare produsele made în Romuli" a spus primarul comunei, Ioan Monița zilele trecute când comuna a fost pusă oficial pe harta turistică, după ce aici a fost construit cu fonduri europene un Centru de Informare Turistică.
Ideile de dezoltare a comunei și a segmentului Bio nu se opresc însă aici, conducerea comunei având în plan să pună și bazele unor agropensiuni "care să se bazeze efectiv pe mâncare tradițională și pe mâncare ecologică" a mai spus primarul.