Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  14 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Încep Serbările Bistriţei Medievale 2016!

24/06/2016 12:22:24  
Centrul istoric al Bistriţei se va anima la acest sfârşit de săptămână cu cavaleri şi domniţe, cu calfe şi menestreli, cu artizani şi meşteşugari, care vor readuce pentru trei zile aerul de odinioară al vechiului burg din Ţinutul Nosnerlandului. Iată câteva dintre atracţiile acestei ediţii a X-a a festivalului medieval.

Oaspeţi de seamă ai Bistriţei, muzicienii trupei germane Farfarello vor fi prezenţi vineri la Centrul German (Casa Argintarului) unde, de la ora 18:00 îşi vor lansa cel mai nou album al formaţiei, ZeitZone, pe care îl promovează în această perioadă. Liderii trupei, Mani Neumann (vioară) şi Ulli Brand (chitară) vor susţine şi un minirecital şi vor acorda autografe.

Trupa Farfarello se află în premieră la Bistriţa, unde va susţine un recital extraordinar în cadrul Serbărilor Bistriţei Medievale 2016, sâmbătă începând cu ora 21:15.

Târgul Medieval aduce la Bistriţa meşteri artizani din toată ţara cu o ofertă extrem de diversă, iar majoritatea dintre ei sunt invitaţi speciali ai Serbărilor Bistriţei Medievale şi se află aici doar cu acest prilej. Vizitatorii târgului sunt invitaţi să urmărească demonstraţiile de îndemânare de la atelierele de olărit şi sculptură în lemn, ca şi atelierele de pictură pe ceramică, pictură pe scuturi şi pe cele de quilling (modelaje de hârtie).

Cei care vor să se iniţieze în aceste domenii se pot înscrie la minicursurile de îndemânare chiar la faţa locului. Şi desigur, vor fi în mijlocul nostru şi calfele călătoare!

Scenariile de teatru stradal vor aduce în faţa spectatorilor intrigi spectaculoase, care vor reliefa aspecte din viaţa burgurilor medievale transilvănene: „Domniţa cea frumoasă şi soacra cea rea” este scenariul de sâmbătă, iar duminică vom avea aventurile unui „der schmecker” cu oltenii.

Atracţia numărul unu pentru copii şi tineri o va reprezenta şi la această ediţie programul de animaţie cavalerească stradală oferit de cavalerii şi domniţele celor trei ordine de cavaleri invitate la Serbările Bistriţei Medievale: Paladinii de Terra Medies, Ordinul Cavalerilor Lup şi Străjerii Cetăţii Bistriţa.

Concertele muzicale sunt deosebit de atractive, atât cu muzica medievală a formaţiilor Bordo Sarkany (Ungaria) şi Truverii, cât şi cu rock, trupa suceveană Bucovina fiind prezentă pentru prima dată la festivalul medieval bistriţean.

Parada Medievală se va desfăşura sâmbătă, începând cu ora 18:00. Apărarea cetăţii de năvala barbarilor şi bătaia cu pungi cu apă vor domoli duminică după-amiază dogoarea acestor zile.

Una dintre atracţiile maxime ale ediţiei din acest an a Serbărilor Bistriţei Medievale o reprezintă proiectia video mapping 3D ce se va desfăşura duminică, în jurul orei 22:30, pe faţada clădirii fostului Tribunal, de pe strada Liviu Rebreanu. Va fi un joc de lumini laser cu imagini extrem de spectaculoase, în care se vor regăsi imagini specifice burgului bistriţean, ca şi secvenţe din ediţii anterioare ale festivalului.

Toate informatiile despre programul festivalului medieval pot fi găsite pe site-ul www.bistritamedievala.ro.

Serbările Bistriţei Medievale 2016 sunt organizate de Centrul Cultural Municipal Bistriţa şi Asociaţia Culturală Bistriţa Medievală, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bistriţa şi al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, prin Complexul Muzeal Judeţean.

Sponsor principal – Kaufland. Sponsori: Leoni, Betty Ice, Mis Grup Lunca Ilvei, Hotel Metropolis, Pombis, Pizzeria Tonight, Izvorul Minunilor, Salonul Cârlionţ.

4346 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro