Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  61 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Încă o victorie pentru micuții prinți! Ce decizie s-a luat privind formularul 230

28/02/2018 16:16:35 Flavia DANCIU  
În urma revoluției financiare, ONG-urile au rămas descoperite financiar din cauza procedurii anevoioase de depunere a formularului 230. După ce Ana Dragu împreună cu alte mămici, ce au copii cu autism, au discutat cu ministrul Dăncilă, apar și primele vești bune: simplificarea procedurii de depunere a formularului 230.

Revoluția financiară a lovit în toate direcțiile, dar parcă cel mai mult a umblat în buzunarele ONG-urilor. Unele se vedeau în incapacitatea de a-și continua activitatea deoarece nu mai puteau beneficia de cei 2% direcționați de cei care doreau să ajute.

În această situație se afla și Centrul Micul Prinț”, dedicat copiilor cu tulburări din spectrul autist.

Ana Dragu a luptat pentru această cauză, însă recunoștea că o dată cu procedura anevoioasă de depunere a formularelor 230, bugetul va scădea semnificativ.

Mai multe despre acest lucru puteți citi AICI.

În urma gafei Ministrului Dăncilă, mamele unor copii cu autism, și totodată managerii a mai multor centre dedicate copiilor cu TSA, au avut o întâlnire cu aceasta și i-au adus la cunoștință greutățile lor și moduri de rezolvare a problemelor.

Astfel, apare și primul câștig: resimplificarea depunerii formularelor 230.

Ministerul Finanțelor Publice şi ANAF fac precizări privind procedura depunerii formularului 230, în contextul măsurilor de simplificare și debirocratizare pe care le are în vedere în acest an. Pentru aplicarea unitară la nivel naţional a prevederilor legale prin circulara transmisă structurilor teritoriale ale ANAF se clarifică posibilitatea depunerii formularului 230 şi de către entitatea nonprofit/unitatea de cult beneficiară a sumei redirecţionate. Măsura este tranzitorie, până la generalizarea depunerii tuturor formularelor prin mijloace electronice de transmitere la distanţă prin intermediul SPV care reprezintă un alt obiectiv strategic al Ministerului Finanțelor Publice. Astfel, se are în vedere centralizarea de către entitatea nonprofit/unitatea de cult beneficiară a formularelor 230, semnate de contribuabili și depunerea acestora la ANAF în baza unui borderou în condiţiile asumării de către reprezentantul ONG/unităţii de cult a răspunderii sub sancţiunea privind falsul în declaraţii şi uzul de fals. În baza rolului activ şi ca măsură de securizare ANAF va notifica contribuabilii cu privire la opțiunea exercitată prin formularul 230 primit, astfel încât aceștia să cunoască faptul că se dă curs cererii de direcţionare a cotei de 2%. Trebuie menționat faptul că persoana fizică poate anunța administrația fiscală, într-un termen rezonabil de 30 de zile, dacă sunt inadvertențe cu privire la opțiunea exercitată” precizează MAP și ANAF pe pagina instituției.

Mai exact:

- formularele 230 vor putea fi depuse de către persoane fizice direct sau prin împuternicit (împuternicire simplă) sau de ONG-uri pe bază de borderou semnat și ștampilat. Depunătorii își vor asuma autenticitatea formularelor depuse prin semnătură și, după caz, ștampilă - borderoul va cuprinde următoarele câmpuri obligatorii: datele de contact ale ONG-ului și datele delegatului/împuternicitului în relaţia cu AF-urile; 

- formularele vor fi verificate, procesate iar sumele colectate vor fi virate în conturile ONG-urilor în termen de 3 luni de la data depunerii la ghișeu, prin poștă sau online.
- în situația depunerii formularelor centralizat de către ONG cu borderou, ANAF va verifica fiecare formular notificând în scris contribuabilii depunători. Dacă contribuabilul se trezește că apare pe un borderou al unui ONG ca deponent, fără să fi dorit acest lucru, are dreptul de a se sesiza pentru necorectitudinea datelor în termen de 30 zile de la data trimiterii. În cazul lipsei unui răspuns din partea contribuabilului, formularul se consideră valid trecându-se astfel la pasul următor, cel de virare a sumelor aferente către ONG-ul pentru care a optat contribuabilul.

Depunătorii de formular 200 care realizează, pe lângă venituri din salarii, alte venituri (chirii etc) aceștia vor putea opta pentru redirecţionarea procentului de 2% din impozitul pe venit către un ONG completând un câmp special prevăzut în formularul unic. Acest formular va fi activ din luna martie a acestui an și va avea termen de depunere 25 iunie. Sumele vor fi virate către ONG tot în termen de 3 luni, după verificare, procesare etc.

 

2328 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro