Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  27 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Încă o performanţă de excepţie pentru chitaristul bistriţean Alexandru Grecu!

24/08/2015 11:31:09 Ioana BRADEA  
Aseară s-a încheiat la Cluj-Napoca ce-a de-a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Chitară Clasicaă "Transilvania International Guitar Festival" iar tânărul chitarist de la Liceul de muzică “Tudor Jarda” din Bistriţa a devenit dublu campion obţinând din nou două locuri 1 la două categorii diferite.

Această ediţie a festivalului a fost încheiată cu un concert de chitară clasică desfăşurat la Biserica Piaristă şi susţinut de renumitul duet Duo Melis format din Susana Prieto din Spania şi Alexis Muzurakis din Grecia.

Festivalul a cuprins concerte în fiecare seară, expoziţie de instrumente muzicale (invitat fiind lutierul Adrian Oprişan) şi cursuri de măiestrie (masterclass) iar concursul a avut două secţiuni: chitară solo şi muzică de cameră pe două categorii de vârstă. Competiţia la chitara solo a fost structurată pe 5 categorii de vârstă: Very young (până la 9 ani), categoria I (10-12 ani), categoria II (13-15 ani), categoria III (16-18 ani) şi categoria IV (fără limită de vârstă).

La categoria Very young au participat Dragoş Popa (care a obţinut diploma "Excellent") şi Luca Pop - diploma "Very good". La categoria I (10-12 ani) Bogdan Popa a obţinut locul 2 iar Călin Runcan s-a ales cu un premiu special.

Categoriile a-II-a (13-15 ani) şi a III-a (16-18 ani) au fost câştigate de Alexandru Grecu (14 ani) care a obţinut al 9-lea premiu de locul 1 de la începutul anului. Performanţa este cu atât mai mare cu cât la cele două categorii de vârstă a avut un juriu foarte exigent, din care au făcut parte reputaţi chitarişti ai scenei internaţionale precum Susana Prieto (Spania) -preşedintele juriului, Alexis Muzurakis (Grecia), Gabriel Guillen (Austria), Ştefan Trifan (Romania, unul dintre organizatorii concursului) şi George Mitrache (România).

Alexandru Grecu a participat şi la cursurile de măiestrie susţinute de Andras Csaki (Ungaria), Gabor Podhorszki (Ungaria) Susana Prieto (Spania), Alexis Muzurakis (Grecia) şi Gabriel Guillen - profesor la Conservatorul "Richard Wagner" din Viena si Conservatorul "Joseph Haydn" din Eisenstadt - organizatorul festivalului "International Guitarfestival Rust din Austria care anul trecut, la Rust, i-a înmânat diploma de premiul I la categoria II-a chitaristului bistriţean.

Toţi cei 5 chitarişti din Bistriţa sunt îndrumaţi de profesorul Valentin Pop iar Dragoş Popa, Bogdan Popa şi Alexandru Grecu sunt elevi la Liceul de Muzica "Tudor Jarda" din Bistriţa. 

INTERVIU. Alexandru Grecu: “O lună este enorm de mult să nu pot repeta la chitară...”

3147 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro