Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  135 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



În trei luni de zile ambulanţele din Bistriţa-Năsăud au intervenit la 6.500 de solicitări

25/04/2014 14:23:15 Andreea BOJOR  
Zilnic zeci de persoane sună la 112 pentru a cere ajutorul medicilor atunci când au probleme de sănătate sau sunt victime ale unor accidente. Medicii şi asistenţii de la Ambulanţă au de luptat zi de zi pentru a salva vieţi şi pentru a ajuta bolnavii. În primele trei luni ale acestui an echipajele de la Ambulanţă au intervenit de peste 6.500 de ori.

Afecţiuni cardiace, afecţiuni neurologice, afecţiuni psihiatrice, diabet zaharat, alergii, intoxicaţii diverse sau răni datorate unor accidente ori agresiuni sunt doar câteva dintre problemele pentru care zilnic zeci de oameni au nevoie de îngrijiri medicale şi sună la 112 pentru a cere ajutorul.

Potrivit unui raport al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud, numai în primele trei luni ale acestui an la dispeceratul Ambulanţei au fost înregistrate 12.581 de apeluri. Dintre acestea 4.255 au fost în luna ianuarie, 3.932 în luna februarie, iar restul de 4.394 în luna martie.

"Compartimentul de Urgenţă şi Transport Medical asistat a deservit în perioada evaluată un număr de 6.523 de de urgenţă medico-chirurgicale", se arată într-un raport al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud.

Potrivit aceluiaşi raport, media intervenţiilor la care au participat echipajele SAJ BN este de 72 la fiecare 24 de ore.

"Faţă de trimestrul I al anului 2013, numărul total al solicitărilor a crescut cu 4,84 la sută", se mai arată în acelaşi raport.

Din totalul de intervenţii la care au participat cei de la SAJ BN, au fost 6.063 de persoane care au ajuns la spital, 156 de persoane care au primit îngrijiri la locul solicitării şi nu a fost necesar transportul la spital, 511 persoane care au refuzat să meargă la spital ori să primească îngrijri medicale la locul solicitării dar şi 43 de persoane care nu au fost găsite la locul solicitării.

"Compartimentul de Consultaţii Medicale de Urgenţă la Domiciliu şi Transport sanitar a deservit 270 de solicitări de consultaţii la domiciliu şi 1.844 de cazuri de transport sanitar neasistat (din care 1.497 reprezintă solicitările pentru transportul pacienţilor dializaţi)", mai scrie în raport.

În trei luni de zile, ambulanţele de care SAJ BN dispune au parcurs 399.024 de kilometri, media fiind de 14.706 kilometri pentru fiecare ambulanţă.

3377 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro