Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  49 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



În prag de Sânziene, bistriţenii au parte de un spectacol cu foc, pe pietonal. Azi încep Serbările Bistriței Medievale!

23/06/2017 12:05:38  
De câteva zile, pietonalul din Centrul istoric al Bistriței a început a prinde „culoarea” specifică festivalului medieval. Au reapărut cele 2 scene, steagurile și decorurile medievale, iar de azi, 23 iunie, vor apărea și cavalerii şi domnițele! Urmează momente speciale care nu trebuie ratate la Serbările Bistriței Medievale 2017:

Ediția din acest an a festivalului este pusă sub semnul „ocrotitorului” Cetății Bistriței, Sfântul Nicolae, care va fi invocat de locuitorii burgului pentru a apăra cetatea de necazurile atât de numeroase care îi pândeau la tot pasul pe oamenii acelor vremuri.

Iar cei care vor avea un cuvânt hotărâtor în alegerea acestui sfânt ca ocrotitor vor fi… copiii, prin vocile cărora vor vorbi, cine altcineva decât… îngerii...!

Momentul se va desfășura imediat după Parada Medievală, care va străbate centrul istoric al orașului sâmbătă, începând cu ora 18.00. Cavalerii de la Paladinii de Terra Medies și Străjerii Cetății Bistrița se vor întrece, sâmbătă și duminică într-un turnir de lupte full-contact, gen de luptă în care înfruntarea este totală, fără menajamente.

Cine va fi câștigătorul acestei întreceri vom ști abia duminică după-amiază când, abia terminată lupta din turnir, va începe o alta: bătălia cu pungi cu apă, devenită tradițională și la care pot participa și spectatorii. În anii trecuți, nu puțini au fost copiii veniți de acasă cu… muniția de apă, care s-au alăturat oștenilor bistrițeni pentru apărarea cetății în fața barbarilor!

Salutăm revenirea în Cetatea Bistriței a Cavalerului Emil Hartmann, Domn liber de Transilvania!

Ediția din acest an a festivalului medieval readuce în program concursul de măiestrie „Arcașul Ținutului Nösnerland”, care se va desfășura la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud începând cu ora 10:00. Vor participa arcași profesioniști din mai multe cetăți ale Transilvaniei.

Concertele muzicale din acest an vor fi susținute de formațiile Strella Do Dia (din Portugalia), Ad Hoc, 2 Fire, 2 Paie (București) și New Proscenium. Cu evoluții atât pe scena mare, cât și pe scena mică de pe Pietonal, menestrelii din Portugalia vor susține un miniconcert și în încheierea concursului arcașilor, de la Muzeul Județean.

Muzicieni non-conformiști, membrii trupei AD-Hoc revin în acest an la Bistrița cu și mai multe și mai fierbinți cântece medievale, interpretate în stil propriu, cu multă vervă și bogăție de sunete. „2 Fire 2 Paie” este un proiect acustic relativ nou, în care muzicienii Sergiu Corbu Boldor și Igor Antoniuc se apropie de rădăcinile muzicii tradiționale românești.

În fine, târgmureșenii de la New Proscenium, „menestrelii veacului XXI” la Serbările Bistriței Medievale 2017, propun publicului, în special tinerilor, un concert exploziv cu muzica NIGHTWISH. Nu va lipsi animația cu foc: trupa bistrițeană SiriuS va evolua vineri seara, la scena mică, iar medieșenii de la Fire Dream vor încheia festivalul medieval cu evoluția lor duminică seara.

Mereu întinerită cu domnițe frumoase, trupa Alinei Taloș „NOSA” va încânta cu dansuri medievale spectatorii ieșiti în miezul Cetății Bistriței. Copiii vor avea parte de poveștile Teatrului de păpuși „Alexandru Misiuga” al Centrului Cultural Municipal Bistrița, iar scena mică va găzdui și câteva reprezentații ale membrilor Teatrului „Peter Pann” din Câmpina.

Târgul Medieval aduce la Bistriţa meşteri artizani din toată ţara cu o ofertă extrem de diversă, iar majoritatea dintre ei sunt invitaţi speciali ai Serbărilor Bistriţei Medievale şi se află aici doar cu acest prilej.

Serbările Bistriţei Medievale 2017 sunt organizate de Centrul Cultural Municipal Bistriţa şi Asociaţia Culturală Bistriţa Medievală, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bistriţa şi al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, prin Complexul Muzeal Judeţean.

Sponsor principal – SUPERCOM. Sponsori: Record Bistrița, Betty Ice, MIS Grup Lunca Ilvei, Hotel Codrișor, Pombis, Pizzeria Tonight, Izvorul Minunilor, Salonul Cârlionţ, Matrix Saloon.

Mai multe informaţii pe site-ul www.bistritamedievala.ro. Secvențe de la ediția 2016 a festivalului se pot vedea mai jos:

Preşed. ex. Florin Săsărman

Foto Arhivă

6844 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro