Bistrițenii care sărbătoresc în acest sfârșit de săptămână Paștele catolic au trecut în număr mare pragul supermarket-urilor din oraș pentru a vedea cât costă carnea de miel și pentru a-și face proviziile necesare. Oamenii au constatat că și în 2013 prețul unui kilogram de carne de miel ajunge și la 30 de lei, mult pentru veniturile lor.
Dacă în piața de pe strada Tărpiului bistrițenii care vor sărbători Paștele la sfârșitul săptămânii pot cumpăra carne de miel viu cu 15 lei kilogramul de la singurul vânzător venit deocamdată aici, în magazine carnea este și mai scumpă, prețul fiind chiar și dublu.
În marile magazine, un kilogram de carne de miel costă de la 27 de lei și până la 30 de lei, multe persoane limitându-se doar la a privi produsul, având venituri prea mici pentru a cumpăra chiar și un kilogram.
"Dintr-o pensie de doar 550 lei, nu îmi permit să cumpăr nici măcar un kilogram de carne de miel. Mai bine cumpăr un pui, e mai ieftin. Astea sunt veniturile, atât putem", ne-a povestit o pensionară.
Există însă și persoane care cumpără kilograme întregi de carne de miel pentru a putea prepara drob, ciorbă, friptură, dar și alte specialități, în ciuda prețurilor mari.
"Nu avem ce face, trebuie să cumpărăm carne de miel, e specifică acestei sărbători. Pregătim și o masă pentru musafiri, trebuie să avem de toate în casă, chiar dacă mâncarea este scumpă în general", a declarat pentru Bistrițeanul.ro o bistrițeancă care sărbătorește Paștele catolic zilele următoare.