Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  17 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015În fiecare oră cinci bolnavi ajung la UPU, dar numai unul este caz de urgență!

06/03/2015 17:35:49 Raluca NECHITI  
Peste 40.000 de bolnavi au ajuns anul trecut în secția UPU-SMURD a Spitalului Județean. Medicii au văzut fiecare aproape 5900 de pacienți dar numai un sfert dintre pacienți au nevoie de ajutorul personalului de la urgență.

Secția de Urgență a Spitalului Județean a fost luată, în 2014, cu asalt de bolnavi. Zeci de mii de persoane au cerut ajutorul medicilor deși nu erau cazuri de extremă urgență. Astfel, cei șapte medici care deservesc secția de Urgențe a spitalului au văzut 40.760 de pacienți, adică, în medie, 5.900 fiecare!

Un calcul simplu arată că 112 pacienți ajung în fiecare zi în UPU, media fiind de aproape cinci persoane pe oră. Totuși, există nopți (de sărbători sau în week-end) când la UPU ajung și 200 de persoane!

Față de anul precedent, la secția de Urgențe au ajuns cu peste 2500 de bolnavi mai mult însă numărul celor care au reală nevoie de ajutorul medicilor din UPU-SMURD este cu mult mai mic!

De departe, secția UPU-SMURD a spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud a fost cea mai aglomerată, conducerea instituției recunoscând, în mai multe rânduri că aici există și cele mai multe probleme și conflicte.

"La UPU există reguli foarte clare. Pacienţii cu o suferinţă mai mică sunt mai guralivi și mai nerăbdători. Vor să fie trataţi primii... Cei care sunt gravi - cu accidente cerebrale sau infarct nu mai pot vorbi, dar problema lor este prioritară. De aici apar nemulţumiri în rândul pacienților și aparținătorilor. Într-un astfel de serviciu, cel de UPU, doar 25 - 30% dintre cazuri sunt îndreptăţite să se prezinte. Doar atâtea au nevoie de ajutor de urgență. Acest serviciu nu e unul de consultaţii curente, dar cum nu există activitate medicală la sfârşit de săptămână sau noaptea, secția UPU-SMURD se transformă în centru de consultaţie. Acestea încarcă activitatea UPU şi sigur că tensionează personalul..." explica conducerea spitalului într-o conferință de presă.

În total, în celelalte secții ale Spitalului Județean au fost internate 30.900 persoane, alte 3.506 fiind spitalizate de zi.

4045 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro