Primarul orașului Sîngeorz-Băi, Roland Venig, susține că în zonă, la complexul Hebe s-au făcut în ultima perioadă investiții majore însă acestea nu au determinat foarte mulți turiști să calce pragul stațiunii. Anul acesta doar 500 vor beneficia de tratamente la Sîngeorz-Băi.
Stațiunea Sîngeorz-Băi era considerată drept una dintre cele mai bune stațiuni balneare din lume încă de pe vremea Imperiului Habsburgic. Cunoscute sub denumirea de Hebe, apele de la Sîngeorz-Băi sunt cele mai bogate în calciu din sud estul Europei.
Din păcate însă, stațiunea în loc să atragă turiști din toate colțurile de lume ai lumii care să se recreeze și să se trateze aici, este încă una aproape pustie.
În ciuda investițiilor care au început să apară, încet încet, doar pensionarii sunt interesați de proprietățile curative ale apelor care rivalizează cu cele din Franța de la Vichy-Chomel sau Cehia – de la Karlovy Vary.
Din păcate și pensionarii sunt, de la an la an din ce în ce mai puțini... Un studiu arătată că în ultimii ani, turiștii care au calcat pragul stațiunii au scăzut cu peste 70 la sută față de perioada de glorie a stațiunii. Anul acesta, abia 500 de pensionari vin, pe serie în minunata stațiunea de la poalele munților.
„Numărul turiștilor nu depășește 500 pe serie. Asta este trist. Când am plecat eu, Hebe avea 600 și hotel Someșul cam 300 pe serie” a povestit pentru Bistrițeanul.ro primarul stațiunii, Roland Venig, care a fost director înainte de a deveni primar la acest hotel. „Acum pe interior hotelul Hebe arată foarte bine, din păcate la celălalt hotel lucrurilenu sunt așa cum trebuie. Hotelul Hebe arată foarte bine, chiar am fost acolo și am discutat cu directorul, care încearcă să ducă hotelul spre o clasificare de trei stele” a mai completat primarul.
Apa din cele opt izvoare ale stațiunii este folosită la tratamente balneare și diferite cure, printre bolile care se tratează aici se numără și ulcerul duodenal, hepatita cronică, obezitatea, guta.