Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  34 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015În 2014, la Spermezeu se instalează șantierele pe bani europeni!

17/01/2014 11:42:47 Iulia STUPINEAN  
Anul 2014 aduce la Spermezeu, debutul celor mai importante lucrări pentru dezvoltarea comunei! Este vorba execuția a trei proiecte cu finanțare europeană în valoare totală de peste 3,1 milioane de euro care vor asigura modernizarea infrastructurii rutiere și promovarea turismului pe toată Valea Ilișua!

Anul 2014 se anunță a fi extrem de important pentru comuna Spermezeu și implicit pentru localnicii din zonă. Potrivit primarului Sorin Hognogi, în perioada următoare vor începe lucrările de execuție a celor mai mari obiective pentru dezvoltarea comunei. Una dintre aceste investiții vizează un proiect în valoare de 1,5 milioane de euro, accesat pe Măsura 322 d - pentru refacerea infrastructurii rutiere afectate de inundaţiile din anul 2010, repunerea în funcţiune a tronsoanelor de drumuri comunale, inclusiv a podurilor şi podeţelor care le deservesc.

“Este vorba de asfaltarea Drumului Comunal (DC) 37 B cu o lungime de 6,8 km, drum care face legătura între localitățile Spermezeu și Dobricel și care se intersectează cu DC 37 A, tronson aparținător comunei Căianu Mic. Cu ajutorul bunului Dumnezeu sper să ne vedem cu sapa în teren la începutul lunii mai a acestui an”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Spermezeu, Sorin Hognogi.

O altă investiție valoroasă este și proiectul accesat pe Măsura 125 c, lucrările urmând să înceapă în luna septembrie. Investiția în valoare de 1,5 milioane de euro cuprinde modernizarea Văii Hagi și Pârâului Popoasei, extrem de populate în comună.

“Aceste două străzi vor fi canalizate cu un canal din beton de 1,5 metri lățime și 1 metru adâncime, cu trecere la fiecare gospodărie, pe o lungime totală de 1,2 km. Tot în acest proiect sunt incluse pentru modernizare și Valea Păltinesei și Valea Irideului. Odată finalizată, investiția va fi de mare însemnătate pentru localnicii din Spermezeu, mai ales că în sezonul rece când dă înghețul, nu se mai poate circula cu mașina prin aceste zone”, explică Hognogi.

Tot anul acesta vor debuta și se vor încheia, lucrările la Centrul de Informare Turistică, prin intermediul unui proiect în valoare de 127.000 de euro, accesat pe Măsura 313 privind “încurajarea activităților turistice”.

“Estimez că vom începe lucrările la acest obiectiv încă din luna februarie, urmând să avem și recepția până la sfârșitul anului. Acest Centru de Informare Turistică se adresează turiștilor care vin pe Valea Ilișua. Va fi de altfel, singurul Centru din zonă cu această destinație. Tocmai de aceea am obținut și acordul administrațiilor locale de la Căianu Mic și Târlișua”, mai spune primarul.

Așa cum se întâmplă și cu celelalte administrații locale din județ, în această perioadă Primăria și Consiliul Local Spermezeu pregătesc pentru aprobare bugetul general al comunei pentru anul 2014. În cadrul acestuia, sume importante de bani vor fi repartizate spre modernizarea infrastructurii stradale, astfel încât până la sfârșitul lui 2014, toate drumurile să fie practicabile.

“Nu-mi rămâne decât să le transmit locuitorilor din Spermezeu să aibă încredere și răbdare pentru că de aici înainte, comuna va avea parte de cea mai amplă dezvoltare care s-a făcut vreodată de la înființarea sa. De asemenea, transmit locuitorilor județului Bistrița – Năsăud și localnicilor comunei Spermezeu, un an plin de împliniri”, a conchis Hognogi.

 

Foto: Arhivă

7012 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro