Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  118 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



ÎMPREUNĂ, la plimbare! Părinți, fiţi un model pentru copilul dumneavoastră!

12/05/2016 17:25:33  
25 de cadre didactice din Italia, Turcia, Ungaria şi România au participat la Bistriţa, la ultima întâlnire transnațională din cadrul proiectului Erasmus+ intitulat „Nature Rangers”. Gazdă a fost Grădinița nr. 6 din Bistrița – singura grădiniță din țară coordonatoare a unui proiect strategic Erasmus+ cu finanțare europeană la apelul din 2014.

La întâlnirea din cadrul proiectului Nature Rangers – We protect throught knowledge the natural environmental au participat 25 de cadre didactice, reprezentanți ai unităților partenere din cele patru țări: Instituto Comprensivo Statale N. 1 Lanciano (Italia), Gevner Nesibe Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Hatay (Turcia), Weores Sandor Altalanos es Muveszeti Iskola, Gyomro (Ungaria) şi Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud (România).

Cadrele didactice din această Grădiniță cu Program Prelungit Nr 6 din Bistriţa s-au ocupat de organizarea și desfășurarea activităților cuprinse în program.

Pentru că obiectivele principale ale proiectului sunt promovarea mișcării în aer liber și acomodarea cu natura în vederea reducerii efectelor nocive ale consumului de tehnologie - programul întâlnirii a fost gândit astfel încât să răspundă scopului proiectului și a cuprins activitatea de team-building, excursia în natură cu vizitarea unor obiective importante din împrejurimile Bistriței și activitățile outdoor desfășurate cu copiii, părinții și alți membri ai comunității.

În cadrul activităților de team-building s-au realizat exerciții și jocuri de comunicare/ cooperare, s-au prezentat activitățile derulate de fiecare unitate parteneră și s-au subliniat atât aspectele pozitive cât și cele negative ale acțiunilor din acest proiect. În cadrul excursiei didactice s-au vizitat următoarele obiective turistice: Biserica Luterană de la Herina, Parcul Dendrologic de la Arcalia, Herghelia de la Beclean, Staţiunea Figa și Lacul de la Sigmir.

Participanții străini au fost impresionați de frumusețea naturală a zonei si de bogăția culturală și istorică pe care au identificat-o pe aceste frumoase meleaguri, exprimându-și cu toții dorința de a reveni într-un viitor apropiat.

Ziua de 9 Mai –ZIUA EUROPEI a fost un bun prilej de exprimare a ideii de mișcare - ideea centrală a acestui proiect, astfel că un număr mare de copii de la Grădinița nr 6 Bistrița și părinții acestora precum și a altor participanți voluntari din comunitate au pornit la plimbare pe jos și cu bicicletele/tricicletele pe Traseul didactic de 1.000 de metri, realizat în proiect, care se întinde de la Aleea Șieului până în Parcul Municipal.

În parc, copiii au participat la un concurs de alergare în programul Europe direct coordonat de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud.

La sediile instituțiilor implicate din oraș, respectiv GPP nr. 6 Bistrița și CJRAE BN, sunt expuse hărți care indică traseul de 1.000 de metri destinat plimbării / mișcării.

Chiar dacă proiectul se încheie în luna august a acestui an, copiii, părinții sau bunicii acestora și alți membri ai comunității vor fi încurajați să parcurgă acest traseu cât mai des. În acest fel se asigură sustenabilitatea proiectului.

Ca simbol al vieţii în continuă evoluţie, al vitalității și verticalităţii, participanții au adoptat un copac în curtea Grădinței cu Program Nr. 6 Bistrița, ultimul din cei 5 copaci adoptați de echipele de proiect în fiecare țară participantă.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Erasmus Plus, program al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului.

Toate informaţiile pe care le furnizăm reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.

2159 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro