Suntem o ţară de importatori. Importăm de toate până şi obiceiuri şi tradiţii de peste oceane. De Paşte, părinţii sunt înnebuniţi de iepuraşul care nu vine de la Polul Nord ci din tradiţiile păgâne. AFLĂ legenda micuţului blănos care goleşte buzunarele părinţilor înainte de Paşte.
Sărbătorile Pascale sunt păstrate cu sfinţenie de creştini şi simbolizează Învierea Domnului. Tradiţia iepuraşului de Paşte îşi are originile în legendele păgâne.
În legendele păgâne, iepuraşul este simbolul zieţei Eostre, zeiţa primăverii şi a fertilităţii. Se spune că, în timpul iernii, zeiţa a găsit o pasăre rănită, iar singura soluţie pentru a o salva a fost să o transforme în iepure. Deşi nu mai era pasăre, iepurele putea să facă ouă. De aici vine tradiţia iepuraşului de Paşte, iar prima lui apariţie oficială, dacă îi putem spune aşa, a avut loc în Germania, în jurul anului 1500.
Nemţii sunt primii care au inventat dulciurile în formă de iepuraş în anul la 1800. În aceeaşi perioadă, în Franţa şi Germania au apărut şi primele ouă din ciocolată. În America, această tradiţie a iepuraşului de Paşti, care aduce cadouri ouă vopsite copiilor cuminţi, a fost adusă de emigranţii germani.
Indiferent de natura sa păgână sau creştină, Iepurele de Paşte este un personaj recunoscut în toată lumea, care a fost asociat cu Sărbătorile Pascale, şi care îi face pe părinţi să-şi golească buzunarele, să-şi recalculeze fondurile să cumpere cadouri. Se pare că iepuraşul este un fel de pasăre care face ouă gata vopsite pentru copiii cuminţi în ziua de Paşte.