Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  45 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Hyundai Ioniq hibrid a înregistrat un nou record de viteză

07/11/2016 10:49:18  
Echipa Hyundai a explorat limitele noului hibrid ecologic, utilizând o serie de elemente aerodinamice speciale şi un sistem pe bază de oxid de azot, Federaţia Internaţională a Automobilului (FIA) a omologat recordul în categoria vehiculelor hibride derivate din producţia de serie.

Un prototip Hyundai Ioniq versiunea hibrid - creat pentru curse, dezvoltat de echipa Hyundai Motor America - a stabilit un nou record de viteză de 253,994 km/h, pe pista de sare din Bonneville, Utah. Rezultatul a fost omologat de FIA în categoria vehiculelor hibride derivate şi modificate faţă de producţia de serie, viteza maximă atinsă fiind de 258,621 km/h.

Suntem incantati ca am reusit sa stabilim un nou record omologat FIA in categoria hibrid, prin intermediul modelului Ioniq”, a declarat Mike O'Brien, Vicepreşedinte Corporate şi Product Planning al Hyundai Motor America.

Un rol foarte important l-a avut echipa de ingineri Hyundai din Statele Unite, care a testat toate prototipurile pentru a raspunde exigentelor consumatorilor”, a menţionat Mircea Gradu, Director al Echipei de Inginerie Hyundai Motor America.

Pe masura ce Ioniq era testat deveneam din ce in ce mai impresionati de rezultate. De aceea, ne-am gandit sa ridicam stacheta pentru acest model si asa s-a nascut aceasta idee”.

Pentru a stabili recordul au fost realizate o serie de modificări:

Sistem de propulsie:

  • sistemele de admisie şi evacuare au fost optimizate
  • motorul, transmisia şi unitatea de control electronica hibrid (ECU) au fost recalibrate
  • sistemul de aer condiţionat şi accesoriile auxiliare au fost eliminate
  • sistemul Nitrous Express de injecţie directă cu oxid de azot a fost controlat din habitaclu

Aerodinamica:

  • grila faţă a fost preluată de la modelul Ioniq Electric
  • au fost realizate modificari aerodinamice în partea inferioară a caroseriei
  • numeroase componente din interior au fost eliminate / modificate pentru a deveni mai uşoare

Suspensie:

  • suspensiile Progress Competition au fost optimizate şi coborate cu 100 mm
  • au fost utilizate jante din aliaj uşor şi anvelope Goodyear® Eagle

Siguranţă:

  • structura de siguranţă (roll cage) a fost dezvoltată de Bisimoto
  • dispune de sistem de centuri de siguranţă cu prindere în şase puncte, scaune de curse şi echipament special pentru pilot marca Sparco®
  • beneficiază de un sistem de stingere a incendiului, care se declanşează automat şi care deconectează bateria şi paraşuta de siguranţă utilizată la frânare

Pista de sare de la Bonneville este amplasată în Tooele, nord-vestul statului Utah, reprezentând cel mai mare câmp de sare de la vest de Deşertul Marelui Lac Sărat. Zona este celebră pentru numeroasele recorduri de viteză stabilite.

Federaţia Internaţională a Automobilului (FIA) înfiinţată în anul 1904, FIA reprezintă interesele asociaţilor şi cluburilor membre, precum şi cele ale conducătorilor auto. Sub această egidă se desfăşoară cele mai importante competiţii din lumea sporturilor cu motor, printre care Campionatul Mondial de Formula 1 şi Campionatul Mondial de Raliuri. În plus, asociaţia certifică şi omologhează recordurile de viteză terestre.

Despre Hyundai

Hyundai Auto România, parte a Grupului Ţiriac, este reprezentantul mărcii Hyundai în România din anul 1994 şi aduce pe piaţa naţională nouă modele Hyundai, atât din gama autoturismelor, cât şi din cea a autovehiculelor comerciale. Fondată în 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat în Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producător auto la nivel mondial începând din anul 2007.

Pentru informaţii cu privire la ofertele de preţ a întregii game HYUNDAI - vă aşteptăm la showroom-ul HYUNDAI din Bistriţa, cartier Viişoara, Nr. 302, sau ne puteţi contacta la numărul de telefon 0363-401-750.

1857 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro