Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  125 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Goteborg - Viitorul educatiei europene in epoca tehnologiei informatiei si comunicatiilor

19/09/2010 15:12:53  
In perioada 4-12 septembrie 2010, am participat in cadrul Actiunii cheie 1.1- Vizite de studiu pentru specialisti in educatie si formare profesionala/Programul Transversal din cadrul Programului de invatare pe tot parcursul vietii, la actiunea cu titlul " Folosirea accentuata a resurselor digitale de invatare".

Intalnirea a avut loc la Universitatea de Stiinte ale educatiei din Goteborg, Suedia si a fost organizata de OLSSON Lena, profesor universitar in Consiliul de Educatie si Cercetare pentru formarea profesorilor de la Universitatea din Goteborg si Monica Sandorf , consilier educational pentru dezvoltarea unitatilor de invatamant din Goteborg.

A fost o experienta completa, incluzand contactul cu factori de decizie in educatie, profesori universitari, formatori si profesori de informatica din 14 tari europene(Suedia, Anglia, Olanda, Italia, Spania, Irlanda, Bulgaria ,Croatia, Cehia, Turcia, Islanda, Grecia, Germania si Romania), discutii despre managementul educatiei la diferite niveluri, implementarea tehnologiilor ICT, atat pentru instruire si perfectionare profesionala, cat si pentru activitati de predare-invatare cu elevii, provocari si probleme. Participantii si-au prezentat reciproc bune practici, informatii, si-au expus proiectele ICT utilizate in tarile lor si au avut ocazia sa intre in contact cu noi tehnologii. Sala de conferinte care a gazduit evenimentul din Goteborg a devenit pentru cateva zile, prin proiectele prezentate, un adevarat spectacol al inteligentei, creativitatii si originalitatii.

Programul a cuprins vizitarea mai multor tipuri de institutii de invatamant(IT University, unde ne-au fost prezentate de profesori universitari metode moderne de implementare a Tehnologiei Informatiei si Comunicarii (ICT) in educatia tinerilor, Universitatea de Educatie in matematica, o scoala cu profil ICT (Munkebacksgymnasiet), cu o dotare de exceptie, unde intreg procesul instructiv-educativ, era asistat de computer(fiecare elev avea in dotare personala un laptop, pe care trebuia sa-si faca temele si cu care lucra in fiecare zi la scoala), un liceu cu profil vocational si o scoala normala(Almåsskolan), dar care implementa cu succes utilizarea tehnologiilor moderne IT in procesul educational. Munkebäcksgymnasiet a uimit intreaga delegatie internationala care a vizitat-o. Conditiile ultramoderne de studiu, dotarile, aplicarea generala a tehnologiei informatice in actul predarii si al invatarii, calitatea procesului didactic, rezultatele obtinute de elevi, atmosfera libera, lipsita de tensiuni, toate acestea o recomanda ca pe o „scoala a viitorului“.

In cadrul schimbului de experienta din diferitele institutii de invatamant, am asistat la lectii si am observat cum s-a folosit TIC la diferite materii de studiu: matematica, fizica, limba engleza, franceza si spaniola, istoria artei, creativitate si comunicare grafica, dar si cum se poate folosi ca instrument pentru managementul de date al scolii si comunicarea cu parintii, reducand semnificativ birocratia si facilitand transmiterea de informatii catre acestia. De asemenea, am vazut portaluri si aplicatii concepute in sprijinul profesorilor, fie ca o baza comuna de materiale pentru predare la diferite materii, fie pentru evaluarea on-line a elevilor si evidenta progreselor acestora- CITO, OKULISTIK, e-School, Moodle, DYNED. Am aflat date despre examinarile on-line in vederea accesului la alta treapta de invatamant si despre preocuparile legate de e-learning, dar si cu privire la obiectivele educationale ale utilizarii TIC si la stabilirea infrastructurii in domeniu, precum si date cu privire la modul de acces la internet si la organizarea portalului educational national. Acesta cuprinde sectiuni de e-content si e-management.

Viitorul Europei, atat economic cat si social, se formeaza acum de pe treptele scolii, clasele fiind adevarate laboratoare de cercetare, formare, dezvoltare si structurare a societatii de maine. Elevii si studentii de azi trebuie sa fie temeinic pregatiti atat profesional cat si informational. Specialistii de maine din orice domeniu de activitate trebuie sa fie familiarizati cu tehnologia informationala daca doresc sa participe constructiv si efectiv la dezvoltarea societatii informationale a viitorului.

Iulia Istrate, profesor Informatica

Palatul Copiilor Bistrita

2403 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro