Liderul Forţei Civice din Bistriţa-Năsăud a făcut această afirmaţie pe baza rezultatelor referendumului. Mai exact prezenţa slabă la vot, după părerea lui Urs, înseamnă că primarul are tot mai puţini susţinători faţă de cum avea la alegerile locale din iunie anul trecut.
"Presupunerile noastre despre cum se va derula acest referendum s-au adeverit şi prezenţa la vot a fost foarte slabă. Un procent uşor, peste 13 la sută, şi un rezultat destul de echilibrat din punctul de vedere al rezultatului "DA" şi "NU" nu este îmbucurător şi nu oferă prea multă legitimitate unei administraţii care a venit în faţă cu acest referendum", a declarat în cadrul unei conferinţe de presă preşedintele interimar al organizaţiei judeţene a Forţei Civice, Gavrilă Urs.
Liderul politic a mai precizat că atâta timp cât nu vor fi obţinute fonduri europene pentru construirea centurii, acest proiect nu va putea fi realizat pentru că Primăria Bistriţa nu va avea la dispoziţie o sumă atât de mare (n.red. 173 de milioane de euro).
"Dacă domnul primar nu este sigur şi nu a fost sigur de la început că va accesa fonduri europene în această direcţie de ce a trebuit să organizăm un referendum pentru a afla dacă dorim sau nu această centură?! Societatea civilă i-a atras în repretate rânduri atenţia domnului primar că s-ar putea să nu obţinem acea finanţare europeană datorită unor vicii de procedură ce ţin de acest proiect", a mai spus Urs.
Reprezentanţii Forţei Civice susţin că acest referendum a fost inutil şi că mult mai bun era un sondaj de opinie care era mai ieftin şi rapid şi care ar fi fost destul de reprezentativ.
"Trebuie să remarc faptul că nucleul dur al primarului, al administraţiei PSD, nu s-a prezentat la vot. Avem puţin peste 6.000 de vontanţi cu "DA" faţă de cei peste 20.000 de votanţi ai domnului primar din vara anului 2012. Ce s-a întâmplat cu cei 66 la sută care îl susţineau pe primar în iunie anul trecut? Eu cred că este clar o palmă pentru administraţia domnului Creţu", a mai adăugat Gavrilă Urs.