Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  31 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Frumosul naște frumos. Cum i-a reunit și inspirat Colibița pe unii dintre cei mai importanți pictori ai țării

15/08/2015 12:51:43 Bianca SARA  
Membrii grupului artistic Prolog, cel mai longeviv din țară, funcționând deja de 3 de decenii, s-au întâlnit la marea de la munte din Bistrița-Năsăud. Picturile care au luat naștere în tabăra de creație ce se va încheia marți au fost expuse ad-hoc, chiar pe zidurile și gardul cabanei care i-a găzduit pe artiști.

Preț de o săptămână și jumătate, Colibița a devenit casă pentru parte din grupul artistic Prolog, cel mai longeviv din țară, înființat în 1985 de unii dintre cei mai importanți pictori ai țării. Este a doua oară când grupul Prolog se întâlnește în Bistrița-Năsăud și reunește personalități importante din lumea picturii, cu un palmares impresionant, presărat cu expoziții și distincții obținute în țară și în străinătate.

Peisajele mirifice oferite de Colibița au fost o adevărată sursă de inspirație pentru pictorii Marcel Lupșe, Horea Paștină, Constantin Flondor și Mihai Sârbulescu. Tablourile care au luat naștere în săptămâna de creație de la Colibița au alcătuit o expoziție ad-hoc. Picturile au fost expuse chiar în curtea cabanei care-i găzduia pe artiști.

„E o inițiativă privată, care are deja antecedente și un gând bun de a strânge laolaltă creatori importanți. E o adevărată performanță să îi ai în același loc pe Constantin Flondor, Horea Paștină și Mihai Sârbulescu. M-am alăturat și eu pentru că mă simt legat de ideologia grupului și de personalitățile artiștilor. Legătura directă cu natura este una din slăbiciunile noastre pentru că revenirea la matricea fundamentală care ți-o furnizează natura este benefică”, a declarat pictorul bistrițean Marcel Lupșe.

Artiștii, unii trecuți bine de prima tinerețe, au recunoscut că aceste întâlniri sunt benefice pentru ei ca oameni, dar și ca artiști, pentru că învață din acest schimb de idei și experiență și la 60-70 de ani, deși țin pensula în mână de decenii.

2978 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro