Dupa sarmale, piftie, carnaciori, fripturi si alte bunatati bistritenii se dreg acum cu fructe si legume. Kilogramele cu care s-au ales in plus dupa sarbatorile de iarna i-au pus la cura pe unii bistriteni care acum cumpara fructe si legume in locul carnii.
Sarbatorile de iarna sunt un bun prilej pentru a lua masa in familie. Multi profita de acest lucru pentru a pregati cele mai alese si mai apetisante mancaruri.
Carnaciori, sarmalute, piftie, fripturi, toba, cozonaci, oua umplute sau chiftelute sunt doar cateva din bunatatile care au stat la loc de cinste pe mesele bistritenilor cu ocazia sarbatorilor de iarna.
Dupa ce s-au infruptat din toate aceste mancaruri nu putini sunt aceia care s-au ales cu cateva kilograme in plus sau chiar au avut probleme digestive.
Pentru a scapa de kilogramele acumulate unii bistriteni prefera acum sa faca o “cura” cu fructe si legume. Mancaruri usoare, fara prea multe grasimi sunt acum pe mesele bistritenilor.
Daca in urma cu cateva zile in piete si supermarketuri la mare trecere era carnea si preparatele din carne acum se vand foarte bine fructele si legumele.
Dupa excesele facute acum de sarbatori multi bistriteni recurg la diete cu mancaruri usoare din legume pentru detoxifierea organismului.