Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  78 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO-VIDEO Antrenamentul nebunesc al bistrițeanului care se pregătește pentru Polul Nord. De ce aleargă Tibi îmbrăcat în „piele de om”?

02/02/2016 10:20:41 Bianca SARA  
Tibi Ușeriu șochează din nou! După ce anul trecut a participat la Turul Giganților din Italia, una dintre cele mai solicitante curse din Europa, 2016 vine cu o nouă provocare „6633 Ultra”, care presupune parcurgerea a peste 560 de kilometri la Polul Nord. Tibi a arătat pentru Bistrițeanul.ro cum se pregătește pentru asta.

Anul acesta România are 3 concurenți la competiția „6633 Ultra”, considerată una dintre cele mai dure din lume. Este pentru prima dată în istoria acestui concurs când o țară are mai mult de 2 concurenți, asta pentru că în total participă doar 12 oameni din întreaga lume.

Din anul 2007 până acum doar 19 oameni din sutele de concurenți care s-au încumetat să intre în această cursă nebună, au și reușit să o ducă la bun sfârșit. De ce este această cursă considerată una dintre cele mai dure?

Ei bine, aceasta presupune parcurgerea a 560 de kilometri, în aproximativ 6 zile, tocmai la Polul Nord. Distanța lungă este completată de temperaturi extreme, care pot să ajungă la -62 de grade, vântul care ajunge la 200 de kilometri/oră și suprafața dificilă de alergare.

Cursa va începe în data de 7 martie în Yukon, nordul Canadei. De acolo concurenții vor fi transportați 800 de kilometri spre Polul Nord, de unde se dă startul.

Printre cei trei concurenți români se numără și un bistrițean. Este vorba despre Tibi Ușeriu, administratorul Asociației Tășuleasa Social. Pentru a vedea cum se pregătește bistrițeanul să cucerească Polul Nord i-am făcut o vizită și l-am rugat să reproducă pentru Bistrițeanul.ro o parte din antrenamentele zilnice.

L-am găsit pe Tibi la bustul gol, în Pasul Tihuța, acolo unde locuiește. Își făcea alergarea zilnică, ce se întinde de regulă pe 35 de kilometri, iar o dată la 10 zile se întinde pe 100 de kilometri. Nu era înfofolit, ci alerga la bustul gol și în pantaloni scurți, deși se înregistrau -5 grade.

 

 Se uită la noi amuzat și spune că afară e cald și că a alergat așa și la -20 de grade. Practic alergatul la bustul gol este o încercare de acomodare a corpului cu temperaturi scăzute. Deși este imposibil să creezi în Pasul Tihuța condițiile de la Polul Nord, aceste antrenamente extreme îi pregătesc corpul pentru provocarea din martie.

„Acolo o să alerg îmbrăcat, dar cu cât o să mi se desensibilizeze pielea la frig, cu atât o să pot să rezist mai bine la Polul Nord, unde temperaturile o să fie de 4-5 ori mai scăzute decât cele înregistrate aici”, spune Tibi.

Echipamentul sumar al lui Tibi ridică sprâncenele localnicilor din Pasul Tihuța, care au început să se obișnuiască cu nebuniile sportivului.

„Un vecin i-a spus fratelui meu când s-a întâlnit cu el că l-a văzut pe unul care alerga în «costum de om», povestește amuzat Tibi.

 

Alergatul la bustul gol nu este însă cel mai dur antrenament pe care îl face Tibi. Săptămânal, acesta face câte o baie rece ca gheața, la propriu! În lacul înghețat situat la câteva sute de metri de casa sa face câte o copcă și se „odihnește” preț de 10 minute. De câteva ori a intrat și în hipotermie din cauza apei reci.

„Alții stau pe Facebook, eu stau și mă relaxez aici”, precizează Tibi din apa rece ca gheața. Iese din apa aproape înghețată și se șterge cu...zăpadă. Spune că absoarbe umezeala mai bine decât orice prosop.

 

Nici dormitul nu este mai confortabil. Asta pentru că Tibi nu-și petrece nopțile în pat, ci în sacul de dormit, în fața casei. Mai mult, pentru a putea să-și obișnuiască corpul cu odihnă puțină, Tibi doarme tot a doua noapte, câteva ore.

Luna aceasta Tibi își va muta tabăra la înălțime, tocmai în Munții Călimani, din cauza încălzirii vremii.

„Pregătirea fizică este 30%, iar restul de 70% e psihic. La un moment dat cred că duci totul psihic. Corpului dacă îi dai ce îi trebuie funcționează, dar psihicul te lasă, așa că psihic trebuie să fi destul de tare ca să duci la bun sfârșit o asemenea competiție”, precizează Tibi.

Toată această nebunie îl costă pe Tibi câteva mii de lire. Aproape 3000 de lire costă înscrierea la competiție, la aceasta adăugându-se transportul și echipamentul, care este unul special. 

10567 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro