Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  28 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO/VIDEO: Violonistul Diavolului - electrizant, la Sinagogă. “Felicitări, Bistriţa, pentru demonstraţia de aseară!”

05/02/2017 12:27:59 Ioana BRADEA  
„Am remarcat că lipsesc tinerii din sală. Am presupus că sunt în stradă. În locul lor, şi eu aş fi făcut la fel, sunt momente în care chiar trebuie să fii în stradă, nu la concert”, a mărturisit zâmbind Mani Neumann, supranumit „violonistul diavolului”, colaborator al legendarei Phoenix, după un electrizant concert ieri seară, la Sinagogă.

După un succes răsunător în vara anului 2016, pe scena mare a Serbărilor Bistriței Medievale, cei patru muzicieni de la trupa germană Farfarello au revenit ieri la Bistriţa, unde au susţinut un electrizant concert la Sinagogă.

Mani Neumann – violonistul care a şi înfiinţat trupa, după o colaborare de ani de zile cu legendara trupă Phoenix – ne-a mărturisit, după concert, că s-a intersectat cu protestatarii de ieri seară care l-au impresionat foarte mult.

Alina Taloş, care este din Bistriţa şi ne-a ajutat cu organizarea concertului aici, s-a amestecat rapid prin mulţime, noi am stat mai retraşi, am ajuns în piaţă spre finalul protestului. Dar îi susţinem categoric, nici nu se poate pune problema altfel... Am remarcat că lipsesc tinerii din sala de concert. Am presupus că sunt în stradă. În locul lor, şi eu aş fi făcut la fel, sunt momente în care chiar trebuie să fii în stradă, nu la concert... Felicitări, Bistriţa, pentru demonstraţia de aseară!”, a mărturisit Mani Neumann pentru Bistriţeanul.ro.

Faimosul violonist a povestit, între altele, că întreaga corupţie care se manifestă în România este o catastrofă, şi chiar dacă nu a fost afectat în mod direct de sistemul corupt, a auzit că existau trupe, mai ales la începutul anilor '90, care făceau diverse înţelegeri cu impresarii pentru sume mai mici pe care să le împartă apoi.

Nu aş putea să fac parte dintr-un asemenea proiect criminal. Dacă aş mirosi că ceva nu este în regulă, aş refuza categoric. Nu aş accepta nici dacă mi s-ar oferi 50 de mii de euro. Trebuie să fim independenţi, curaţi şi autentici. Pentru că la fel este şi muzica noastră...!”, a mai spus Mani Neumann.

Farfarello se află pentru a doua oară la Bistriţa, într-un turneu naţional care va dura 6 săptămâni, în care cei patru muzicieni – Mani Neumann (vioară, blockflote), Ulli Brand (chitară), Eugen Amarandei (contrabas) şi Gabriel Bălaşa (percuţii) – şi-au promovat şi la Bistriţa cel mai recent album, vrăjindu-i pe bistriţenii prezenţi ieri seară la Sinagogă cu stilul muzical unic, sunetele arhaice, brute, eliberate de clișee – o savuroasă combinație de folclor est–european și influențele contemporane ale muzicii tradiţionale, ale jazzului, rockului şi muzicii clasice.

Din 1982 şi până acum, trupa Farfarello a scos 18 albume şi 4 dvd-uri, participând la peste 3.500 de concerte în toată lumea. Mani Neumann, neamțul cu „suflet de român”, supranumit şi Violonistul Diavolului, este considerat un maestru al viorii şi blockflöte. Modul său de a interpreta – melancolic, sălbatic ori excitant – este întotdeauna autentic, nonconformist și imposibil de copiat. A fost onorat cu premiul MTV – Lifetime Award şi decorat de Preşedintele României cu ordinul „Meritul cultural” în gradul de „Cavaler pentru merite culturale deosebite” aduse României ca urmare a activității sale în trupa Phoenix.

Chitaristul Ulli Brand este considerat a fi unul dintre cei mai buni din Europa, fiind recunoscut pentru stilul său unic în care interpretează muzica la chitară acustică cu 6 şi 12 corzi. Invitații trupei Farfarello în acest turneu sunt muzicieni români deosebit de experimentați și talentați: percuționistul Gabriel Bălașa, unul dintre cei mai activi percuționiști de pe scena muzicală românească, un muzician inventiv și imprevizibil, artiștii admirându-l pentru energia sa şi vibrația pozitivă din timpul concertelor și basistul Eugen Amarandei, unul din cei mai inspirați și tehnici contrabasiști ai României.

Luni, 6 februarie, de la ora 19:00, la Bistriţa sosesc alţi muzicieni din Statele Unite pentru un concert care se anunţă extraordinar: NICKEL & ROSE - „A Place to call Home”. Este vorba despre un inedit duet din Milwaukee (Wisconsin) gata să-şi surprindă publicul cu un stil propriu, influenţat de blues și jazz şi nuanțat în plus cu Soul, Americana, Gypsy, muzică africană sau arabă.

Johanna Rose (vocal, contrabas) și Carl Nichols (vocal, ghitară), aduc laolaltă diversele lor background-uri muzicale, părînd să creeze un nou făgaș în muzica americană. Aflaţi în România într-un turneu de promovare al EP-ului „A Place to call Home”, între Ucraina şi în drum spre Polonia, după concerte în Buzău, Bucureşti, Timişoara, Cluj sunt pregătiţi pentru aplauzele bistriţenilor.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa Năsăud, în parteneriat cu Societatea de Concerte Bistrița şi Green Hours.

4799 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro