Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  221 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO/VIDEO. Ovidiu Creţu la încheierea Festivalului “Mărul de Aur”: "…Mărul este un simbol al nostru, ca bistriţeni...”

24/05/2015 09:03:48 Ioana BRADEA  
“Mărul de Aur este un festival care completează personalitatea oraşului... Mărul este şi un simbol al nostru, ca bistriţeni, ca Adami” a glumit primarul Ovidiu Creţu, în atmosfera destinsă şi presărată de epigrame care a încheiat, ieri, în Teatrul de Vară, ediţia cu numărul XXXI a Festivalului de satiră şi umor Mărul de Aur.

În acest an festivalul a avut doar două secţiuni – creaţie literară şi grafică satirică – iar în concurs au fost înscrise 23 de volume ale unor epigramişti consacraţi şi 52 de manuscrise ale unor concurenţi din toată ţara.

În 1992, când festivalul şi-a interupt activitatea din raţiuni financiare, mulţi ar fi vrut să se renunţe la acest eveniment, pe motiv că ar fi fost făcut de comunişti… Evident că a fost făcut de comunişti, şi livezile din jurul Bistriţei au fost plantate tot de comunişti, dar ce legătură are una cu alta…?” a povestit Alexandru Câţcăuan, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor şi principal organizator, povestind despre momentul de cotitură al evenimentului pe care s-a hotărât totuşi să-l continue.

Alexandru Câţcăuan s-a oferit chiar să organizeze festivalul de satiră din doi în doi ani, însă primarul Ovidiu Creţu a refuzat, subliniind că festivalul trebuie să se desfăşoare în fiecare an (chiar dacă unele ediţii vor fi mai sărăcăcioase), pentru că a devenit deja o emblemă şi un brand pentru Bistriţa.

Tema acestei ediţii a fost Săpături şi altoiri iar secţiunea de grafică l-a avut drept invitat de onoare pe Ştefan Popa Popa’s dar şi pe graficianul Gabriel Rusu din Târgu Mureş.

Pe scena Teatrului de Vară au urcat pe rând o parte dintre laureaţii ediţiei: Constantin Tudorache (Ploieşti), Laurenţiu Ghiţă (Bucureşti), Nicolae Zărnescu (Slatina), Ioan Filimon (Alba Iulia), Ica Ungureanu (Buzău), Alexandru Ţiclea (Bucureşti) şi Gheorghe Bâlici din Chişinău.

Premiul III i-a revenit lui Vasile Larco din Iaşi, Premiul II a fost câştigat de Ioan Fîrte din Baia Mare, iar Premiul I a ajuns la Ion Petru Gîrda din Cluj-Napoca.

Un premiu special al juriului a câştigat şi Vasile Barbu din Uzdin, Voivodina (Croaţia) care şi-a şi amuzat spectatorii cu o savuroasă poezie “în dulcele grai bănăţean”.

La categoria volume publicate s-au acordat premii speciale epigramiştilor Ionel Stoiţ (din Voivodina, pentru volumul “Hai cu mine în coşie”), Mihai Sălcuţan (din Buzău, pentru volumul "Pseudomorfologia dionisiacă"), Mihai Haivas (pentru volumul "Seminţe din dovleacul meu"), Lucian Perţa (din Vişeul de Sus pentru volumul "No aşe!"), şi Laurenţiu Ghiţă, Ananie Gagniuc şi Ioan Gîrda pentru volumul colectiv "Triunghiul Ghermudelor". 

Un premiu special a acordat şi Revista „Bobârnacul” (fondată în 1878 de I.L. Caragiale şi Alexandru Macedonski, şi continuată de regretatul Alexandru Misiuga) lui Dorel Lazăr din Alba Iulia, pentru volumul “Cartea cu prieteni”.

Tot ieri, în cadrul festivalului, a avut loc şi o dezbatere având tema “Cu seriozitate despre umor”, la Staţiunea Pomicolă din Bistriţa, gala laureaţilor încheindu-se cu un recital folk susţinut de Magdalena Puşcaş şi un spectacol susţinut de grupul Vouă.

4739 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro