Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  62 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO/VIDEO: Cei cinci cetățeni de onoare ai județului în 2017, premiați în cadrul unei ceremonii emoționante

20/12/2017 15:52:35 Ana ȘTEFĂNEL  
Momente emoționate astăzi la Hotel Metropolis - cinci oameni care au făcut cinste județului Bistrița-Năsăud au fost felicitați de personalități din țară. Discursurile lor au impresionat audiența și au oferit adevărate lecții de viață. Printre oaspeți s-au numărat nume importante din România.

Eforturi susținute de-a lungul întregii cariere, multă muncă, vise împlinite și atingerea succesului - toate acestea le-au fost azi răsplătite. Cinci oameni care s-au remarcat în Bistrița-Năsăud în anul 2017 au fost premiați azi de Consiliul Județean și au fost onorați cu titlul de cetățeni de onoare ai județului.

„Sunt emoționat și onorat să fiu astăzi gazda unui număr impresionant de oameni de valoare ai județului Bistrița-Năsăud! Încă de când am ajuns la Consiliul Județean simțeam că avem foarte mulți oameni valoroși care merită recunoscuți: sportivi, artiști, manageri de succes, profesori renumiți, medici și alți oameni care prin cariera avută au adus cinste județului și oamenilor din Bistrița-Năsăud!

Acest titlu este un simbol și nu aduce posesorului beneficii materiale și chiar din acest lucru, putem spune că valoarea sa este una neprețuită! Este parte din inima și sufletul bistrițenilor care de veacuri s-au bucurat când «unul de-al lor» a ajuns cu o treaptă mai domn și a făcut ceva care schimbă și viața altora! Întâmplător sau nu, până acum au fost propuși pentru titlul de «Cetățean de onoare al județului», acei oameni care au reușit cu ceva în viață și care indiferent unde sunt în lume, au rămas în continuare oameni și bistrițeni adevărați! Ei sunt ambasadori ai județului Bistrița-Năsăud, și ai oamenilor de omenie ai acestor meleaguri!

Le mulțumesc pentru binele care l-au adus lumii, de aici, din cel mai frumos loc de pe pământ, județul Bistrița-Năsăud”, a spus în cuvântul de deschidere președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

 

A urmat decernarea premiilor și conferirea titlurilor.

Primul care a primit distincția a fost prof. univ. dr. Ioan Lumperdean, născut în Lechința și stabilit în Cluj-Napoca, acolo unde și-a construit o carieră de succes. Activitatea științifică a domnului profesor Ioan Lumperdean o regăsim în peste 22 cărți (5 ca autor unic, 8 coautor, 9 coordonator și coautor), 7 cursuri universitare, 66 de studii de specialitate în reviste și volume. A participat la Proiecte științifice europene, Granturi și Contracte care au adus plusvaloare cercetării științifice prin evidențierea unor teme de interes național și European. Prezentarea laudatio a fost făcută de prof. dr. Ioan Aurel Pop, rectorul UBB Cluj-Napoca.

Un cetățean de onoare mult mai tânăr este, de azi, Alexandrina Vasilichi - o tânără născută în Năsăud, absolventă a Colegiului Național „George Coșbuc”, care a deținut titlul de Reprezentant de curs și student reprezentativ în cadrul Departamentului de psihologie, a fost student ambasador al universității, a reprezentat universitatea la evenimentele din învațămantul superior, a primit titlul de Asistent de Instruire IT în cadrul aceleiași facultăți, a fost Asistent de cercetare pe tot parcursul studiului londonez. Apogeul studiilor l-a atins în anul 2017, când a absolvit Royal Holloway and Bedford New al Universității din Londra cu cea mai mare distincție acordată în învățământul superior britanic (First Class Honours). Cuvinte frumoase a spus despre ea prof. Livia Speranța Cira, cadru didactic la Colegiul Național „George Coșbuc” Năsăud, fostă profesoară a Alexandrinei.

Anuța Cătuna, bistrițeancă ce a cucerit orașul New York, a fost și desemnată cetățean de onoare. Despre ea a vorbit jurnalistul sportiv Adrian Linca. Chiar dacă nu a participat la eveniment, ea fiind stabilită în Statele Unite ale Americii, aceasta a transmis un mesaj celor aflați în sală. Anuța Cătuna a alergat pentru culorile României la Campionatele Europene, Mondiale și la Jocurile Olimpice de la Atlanta și Sydney, susținând de fiecare dată că este o mândrie să concureze pentru țara sa. A fost vicecampioană mondială în proba de maraton la Gothenburg (Suedia) și dublă vicecampioană mondială în proba de semimaraton la Oslo (Norvegia) și Montbeliard – Belfort (Franța). De asemenea a fost campioană mondială cu echipa la alergări pe șosea. A câștigat maratonul din Leipzig (Germania) în anul 1991, însă cea mai mare performanță rămâne câștigarea maratonului New York-ului în anul 1996.

Născut în Bistrița, următorul pe lista Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a fost general de brigadă doctor VIRGIL-OVIDIU POP. Dintre reperele profesionale, care reliefează faptul că a urmat cu real succes treptele ierarhiei militare, se remarcă următoarele: funcții de comandă la nivel de pluton și companie; funcții de stat major în cadrul Comandamentului Corpului 1 Armată Teritorial „General Ioan Culcer”; a îndeplinit timp de 5 ani funcția de comandant al Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, perioadă în care a executat cu unitatea 2 misiuni de luptă, în anul 2006 în Kosovo și în anul 2008 în Afganistan; comandant al Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul”, unitate fanion a Armatei Române; funcții de comandă și conducere la structuri de nivel brigadă (Brigada 282 Mecanizată „Unirea Principatelor”), divizie (Divizia 2 Infanterie „Getica”, Divizia 4 Infanterie „GEMINA”) și în cadrul Statului Major al Forțelor Terestre (locțiitor al șefului statului major). Prezentarea laudatio a fost făcută de general maior (r) Ioan Manci.

Un alt cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud este, începând de azi, directorul Teraplast, Dorel Goia. Deși acesta este originar din județul Cluj, contribuția lui în mediul de afaceri din județ nu a putut fi ignorată. Una din marile realizări ale domnului Dorel Goia este extinderea investițională a societății Teraplast S.A. în Serbia și înființarea în anul 2017 a Terasteel Serbia, prima fabrică din afara României inaugurată după anul 1990 și aflată integral în proprietatea unei societăți românești. Dorel Goia s-a implicat activ și în viața socială a județului, prin grupurile de societăți pe care le-a condus, a contribuit la susținerea unor proiecte sociale și sportive, precum extinderea la Bistrița a Universității Tehnice Cluj-Napoca, modernizarea Spitalului Județean Bistrița-Năsăud, susținerea unor cluburi, respectiv Gloria Bistrița și Clubul Sportiv Municipal Bistrița. Despre acesta a vorbit Vasile Bar, președintele Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud.

La finalul ceremoniei au fost acordate diplome de excelență unor oameni care și-au dedicat viața societății și altor oameni care au nevoie de sprijin: asistenții maternali Dorina Putilean, Maria Morar, Elena Eremei, familia Cseh, familia Cihărean. De asemenea, au fost premiați oameni cu activitate de zeci de ani în administrația publică a județului: Ștefan Nagy, Viorica Moldovan, Ioan Abrudan, Emilia Danciu, Aurel Bolos, Raveca Coldea, Maria Roșca, Mărioara Dipșan și Lazăr Rațiu. Diplome de excelență au primit și sportivii Tibi Ușeriu și Kiss Atilla.

 

 

5448 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro