Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  21 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FOTO/VIDEO. Bucurie mare: Zeci de copii au împodobit iar copacul cu ouă colorate!

29/03/2018 14:21:58 Ioana BRADEA  
Bucurie mare pentru zeci de elevi ai unor școli din Bistrița – invitați azi, la prânz, să împodobească cu ouă un copac din fața Bisericii Evanghelice, conform unei străvechi tradiții săsești. „Aștept și eu cuminte la coadă să le agăț în pom... Trebuie să-mi aleg o creangă mai frumoasă, până îmi vine rândul”, ne-a șoptit unul dintre copii.

Este o tradiție mai veche a sașilor, deși recunosc, eu sunt din '64 aici și nu am prins-o, dar a fost o sugestie a unei ziariste care ne-a amintit că e foarte interesantă așa că am acceptat această propunere încă de acum trei ani... Câteva ouă au rămas de anul trecut, iar copiii, după cum se vede, sunt foarte entuziasmați, abia așteaptă să fie ridicați cu nacela de pompierii voluntari de la SVSU... Ne asigurăm să fie totul în ordine, așa că un voluntar îi însoțește și îi ajută să ajungă la crengile mai înalte...”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro primarul Ovidiu Crețu, prezent la eveniment, alături de viceprimarii orașului.

Zeci de copii au animat atmosfera astăzi, la prânz, în fața Bisericii Evanghelice, încărcați cu coșuri mari de ouă colorate, de diferite dimensiuni. „Am venit cu clasa mea, cu colegii mei din a III-a C de la Școala Gimnazială „Avram Iancu”, am venit să împodobim acest pom, am confecționat chiar noi ouăle, ale mele au ieșit așa de strălucitoare pentru că le-am cumpărat de la un magazin și am lipit ceva peste ele... Aștept acum și eu cuminte la coadă să le agăț în pom, trebuie să-mi aleg o creangă mai frumoasă, până îmi vine rândul...”, ne-a mărturisit, cu ochii după crengi, Călin Tudurachi, în vârstă de 9 ani.

Am venit cu elevii noștri din clasa a IV-a Step by step, de la Școala Gimnazială Nr. 1, să contribuim și noi la înfrumusețarea copacului cu ouă... Le-am realizat în timpul orelor de activități practice, pe unele le-am pictat, fiind din polistiren, pe altele le-am împodobit cu tot felul de materiale. Marcăm în acest fel sărbătorile pascale care se apropie. Copiii se distrează, nu știm care să urcăm mai repede sus printre crengi...”, ne-a povestit zâmbind învățătoarea Florina Vlașin.

1275 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro