Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  17 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FOTO/VIDEO: 30 de ani de existență pentru Ansamblul de dans modern METEOR de la Palatul Copiilor din Bistrița

24/03/2018 11:44:30  
„Ce bucurie mai mare aș putea resimți decât văzându-i pe părinții copiilor de azi, dansatorii de ieri ai ansamblului Meteor, aducându-și odraslele tot aici, la ansamblul nostru...?”, ne mărturisea, zilele trecute, Zina Morar. „Da, dacă ar fi să o iau de la capăt, fără reținere, tot asta aș face! E viața mea...”

Sunt disperat ! M-am săturat de iarnă! Toate oasele, încheieturile, balamalele se vaită a jale și disperare în mine. Vreau Primăvara!” Așa gândeam în data de 20 martie, în p r e z i u a Primăverii și... paradoxul e că situația a rămas neschimbată, până azi, la final de săptămână.

Am fost, la invitația unei bune prietene într-ale culturii, veche cunoștință din anii 80, doamna profesoară Zina Morar, am fost la Palatul copiilor din Bistrița. Ei, bine, aici am făcut cunoștință cu niște mici, scumpe și dragi balerine, dansatoare și puse pe joc și dans, dans și joc, că m-au făcut să uit, cu râsul lor cristalin, de iarna de afară. Mi-au adus soarele, bucuria în suflet și speranța că P r i m ă v a r a chiar va sosi. Priviți neapărat cu atenție pozele din subsol și să nu-mi spuneți că nu ne confirmă că... am scăpat de iarnă!

Ce să vă spun despre Zina Morar ?

Este devotată trup și suflet copiilor, muncii în lumea atât de frumoasă, dar și atât de dificilă a dansului. Are un respect neostentativ al trupului, dar, în egală măsură și al spiritului. Cunoașteți deviza: „Mens sana in corpore sano!” („Minte sănătoasă în corp sănătos”), dovadă, aceeași siluetă superbă pe care o afișează și azi. Are toate atuurile mamei, ale mămicii pentru cei peste 120 de copii cu care lucrează și în acest an școlar, de la grădiniță și până la clasa a VIII-a. Îi învață pe toți ce înseamnă mișcarea, adică de la aerobic, dans modern, în multiplele lui variante și până la elemente de balet, cum se poate desena cu trupul, cu mișcarea capului, a mâinii, a picioarelor, exprimând o stare sau istorisindu-ne o poveste de viață.

Ansamblul de dans modern METEOR al Palatului copiilor din Bistrița aniversează 30 de ani de când a luat ființă. Sunt, până la urmă 30 de generații care au învățat aici „alfabetul” mișcării scenice, pe muzică, unii au ajuns dansatori celebri în țară și străinătate.

De unde provin acești copii, talentați dansatori?

Din aproape toate școlile gimnaziale din municipiul nostru, plus, din județ, elevi de la Budac, Unirea și Livezile.

Dar a avut, mai are satisfacții? Da. Însă nu-i place să se laude, să vorbească prea mult despre ea. Zina Morar îmi arată, cu o deschidere a brațului, panoplia din spatele sălii de antrenament, plină cu diplome și bordată cu multiple cupe ale festivalurilor și concursurilor unde a obținut un loc pe podium, ansamblul METEOR. Îmi atrage atenția un impresionant medalion din cristal – „Flori în orașul florilor” – Timișoara, 2016. E superb.

Ce bucurie mai mare aș putea resimți decât văzându-i pe părinții copiilor de azi, dansatorii de ieri ai METEORULUI, aducându-și odraslele tot aici, la ansamblul nostru”, spunea Zina Morar. „La Palatul copiilor avem actualmente o conducere foarte bună. Doamna profesoară Maria Marioara Miheștian, directorul instiuției noastre este foarte atașată de tot ce se întâmplă aici. Ne sprijină în activitate și ne ajută de câte ori are posibilitatea să o facă. Iubește foarte mult copiii și aceștia o iubesc la rândul lor... Da, dacă ar fi să o iau de la capăt, fără reținere, tot asta aș face! După o clipă bună de reflecție: E viața mea”.

Ce să-mi arate ? Nu am vrut ceva anume și nici ceva festivist, ca să ne mințim frumos, cum se face, din păcate, în atâtea alte părți. Și atunci le-a adus pe fetițele din clasa a III-a, step by step, din școala gazdă, Școala gimnazială nr. 4 din Bistrița: 7 „rândunici”, „argint viu”, tot un zâmbet și „o floare” – vorba cântecului. Ele sunt/ doar prenumele, așa mi s-a cerut/, în ordinea din „linia” desenată în secvența de dans clasic: Nadia, Alexandra, Amelia, Andra, Valentina, Roberta și Mara. Iată-le într-o primă secvență de dans modern:

și un scurt pasaj de balet pe o temă din celebrele Anotimpuri de Vivaldi:

Ce aș mai putea să spun în încheiere ? Nimic altceva decât un sincer LA MULȚI ANI și sincere felicitări ZINEI MORAR, direcțiunii Palatului și părinților! Cred că vine, vine în fine, P r i m ă v a r a…

Mircea Seleușan

2203 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro