Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  39 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO/VIDEO - De pe terenul de fotbal din Telciu, în curtea lui Hagi. Parcursul plin de obstacole al fotbalistului Cristi Ganea

04/08/2017 15:21:29 Bianca SARA  
Unul dintre cei mai promițători fotbaliști români este Cristi Ganea, un tânăr de 25 de ani, care și-a început drumul de fotbalist pe terenul comunal din...Telciu. Parcursul său de la terenul de la poalele Țibleșului, la o echipă de Liga I a fost unul presărat cu obstacole.

Golul magistral pe care îl executa Cristi Ganea în preliminariile Ligii Campionilor în partida Viitorul- Apoel Nicosia este pe buzele tuturor oamenilor de fotbal, dar și a localnicilor din Telciu, acolo unde s-a născut și a bătut prima dată mingea fotbalistul.

„Ți se ridică părul pe tine când vezi golurile lui”, spune vărul său primar Adrian Toderici.

Acesta și-l amintește cum bătea mingea pe terenul comunal, situat la doi pași de o pădure. Încă de când era în clasele primare, tânărul respira fotbal, după cum spun toți cei care l-au cunoscut din Telciu.

Pasiunea pentru sportul rege i-a fost insuflată tânărului de tatăl său, care a jucat și el fotbal, în liga a doua.

Deși locuia într-o comună situată la 40 de kilometri de Bistrița, Cristi Ganea era nelipsit de la antrenamente. Tatăl său se asigura ca acesta să ajungă de câteva ori pe săpămână în Viișoara, unde a activat prima dată.

„Tatăl lui a avut o mare influență asupra sa. L-a dus, l-a adus de la antrenamente, iar când nu putea el, îi ruga pe alții sau lua ocazia. Era chiar greu cu deplasarea, stătea la ocazii pentru a ajunge la antrenamente. Se întâmpla și să nu ajungă la timp, din cauza drumului”, povestește Adrian Toderici.

Talentul, dublat de multă muncă și-au arătat roadele încă de când fotbalistul avea 11 ani. Atunci a luat locul I pe țară la categoria sa de vârstă, iar un an mai târziu punea mâna pe titlul de cel mai bun jucător și golgheter.

Hagi a pus ochii pe Ganea încă de când acesta avea 13 ani

Dacă în curtea lui Hagi a ajuns doar în urmă cu câțiva ani, acesta a pus ochii pe tânăr când acesta avea doar 13 ani.

„La 13 ani au venit după el Hagi, Gică Popescu, Iordănescu, iar domnul Aurelian Băbuțan, de la Inter Viișoara n-a vrut să-l dea. Chiar în vara respectivă a plecat în Spania, cu tatăl său, în Bilbao, unde mama lui era deja de vreun an. A încercat să joace și acolo, dar ăia de la Bilbao sunt niște naționaliști și nu primesc străini. Tatăl lui era disperat, nu mai știa ce să facă să-l ajute pe Cristi să facă fotbal. Se juca el cu copiii, dar în loturi nu îl includeau nicăieri. A stat până pe la 18-19 ani, cam așa, până când tatăl l-a luat și l-a dus la Mallorca”, își amintește Pavel Rus, unul dintre primii săi „antrenori”, care-l urmărea zi de zi cum bătea mingea pe terenul comunal.

Terenul de fotbal de lângă pădure încă mai există, însă copiii sunt o prezență tot mai rară.

„Îl vedeam tot timpul cu mingea, terenul este aici, la doi pași de casa mea și tot timpul îl vedeam pe teren cu mingea. Este un super talent. Făcea aici ce voia el cu mingea. Îl duceam eu la meciuri la Bistrița, pe la 12-13 ani făcea braziliana, se dădea peste cap, îi fenta, ăsta e talent. Și acum mai vorbesc cu el, încerc să ajung la meciuri și urmăresc tot ce spune presa despre el”, mai spune Pavel Rus.

Familia lui Cristi Ganea mai vine anual în Telciu, în concediu. Momentan familia mai are o singură proprietate, la intrare în comuna Telciu, care este și aceea de vânzare. Și sportivul vizitează comuna natală ori de câte ori are ocazia.

Primăria vrea să-l facă cetățean de onoare

Și autoritățile locale se mândresc cu fotbalistul de Liga I. Mai mult, primarul Sever Mureșan vrea chiar să-i ofere titlul de cetățean de onoare al comunei Telciu.

„Ne bucurăm , e o deosebită plăcere când îl vedem la televizor și ne face mare cinste. Noi ne gândim chiar să-i acordăm titlul de cetățean de onoare. Ar fi o mare cinste să-l accepte, pentru că sunt convins că îl merită”, spune primarul comunei Telciu. 

15856 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro