Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  45 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO/VIDEO - Camionul de Crăciun a împlinit 15 ani! Peste 21.000 de copii au primit cu bucurie darurile venite tocmai din Germania

28/12/2017 14:23:48 Bianca SARA  
Camionul de Crăciun a împlinit anul acesta 15 ani. În ceas aniversar, asociațiile Tășuleasa Social și Die Johanniter au adus bucurie pe fețele a peste 21.000 de copii din patru județe ale țării. Fiecare pachețel a fost cumpărat și aranjat de o familie din Germania și a costat în jur de 50 de euro.

Anul acesta, acțiunea „Camionul de Crăciun” a ajuns la ediția cu numărul 15. Zeci de nemți au renunțat la ultimele zile de Crăciun alături de familie și au pornit spre România, pentru a face pe Moșul cel plin de daruri pentru zeci de mii de copii din patru județe din țara noastră și unul din Republica Moldova.

20 de camioane ticsite cu cadouri au pornit în această dimineață spre rutele atent stabilite și planificate. În spatele acțiunii care crește cu fiecare ediție se află asociațiile Tășuleasa Social și Die Johanniter.

Asociația Die Johanniter este responsabilă de cadourile efective, care sunt aranjate de familii din Germania și au o valoare aproximativă de 50 de euro. În pachete se găsesc alimente, produse pentru igienă, dar și dulciuri și chiar jucării. Tășuleasa Social, în schimb, se asigură că pachetele ajung la copii, în România.

Dacă în primul an pachetele ajungeau la cei mai nevoiași dintre copii, de ani buni, asociațiile nu mai fac discriminări când vine vorba despre cei care primesc cadourile. Acestea sunt distribuite prin intermediul școlilor, la copii începând din clasa 0 și până în clasa a VIII-a.

La cei mai bine de 50 de voluntari nemți care au participat la acțiune se adaugă și alte câteva sute de voluntari de la Tășuleasa Social, dar și pompieri și jandarmi, care an de an dau o mână de ajutor la împărțirea cadourilor. Printre voluntari s-a numărat și prefectul Ovidiu Frenț, șefa ISJ Camelia Tabără sau fostul ministru al Educației, Mircea Miclea.

„Este a 15-a oară când facem „Camionul de Crăciun”. Este cel mai mare. Aici sunt 20 de camioane și mai este unul pentru Raionul Glodeni din Republica Moldova, care va ajunge la ei în luna ianuarie, de Crăciunul lor. Putem merge la exact 21.191 de copii din cinci județe: Suceava, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Cluj și Maramureș. Au venit volunari din toată Europa. Pe lângă cei din Germania au mai venit din Olanda și din Anglia sau România”, a declarat Alin Uhlmann- Ușeriu, președintele Asociației Tășuleasa Social.

Copiii care primesc astăzi cadouri sunt așteptați în primăvara anului viitor să întoarcă „favoarea” și să participe la acțiuni de voluntariat în proiecte de mediu și nu numai. Anii trecuți, copilașii care primeau cadouri în cadrul acestei acțiuni plantau copaci sau participau la ecologizările diferitelor zone.

9398 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro