Spre satisfacţia multor părinţi, bunici şi elevi care învaţă la Colegiul „Liviu Rebreanu”, din această dimineaţă s-a redeschis intrarea de pe strada Ursului, orarul va reveni la normal iar directorul Constantin Rus a mulţumit pentru înţelegerea manifestată de majoritatea părinţilor, elevilor şi cadrelor didactice pentru neplăcerile pricinuite.
Dacă până acum elevii de la Colegiul „Liviu Rebreanu” începeau orele la 7.55 şi aveau parte de pauze mici, de câte 5 minute, pauza mare fiind de doar 10 minute – din această dimineaţă s-a revenit la programul normal.
Şi asta deoarece clădirea în care învăţau elevii claselor V-IX şi-a deschis porţile cu 24 de săli de clasă proaspăt renovate, cu laboratoare de chimie, biologie şi fizică amenajate la mansardă, 3 laboratoare de informatică dotate cu peste 60 de calculatoare noi şi un cabinet de limbi străine – cu mobilier nou-nouţ, trei căi de acces pentru elevi și una pentru profesori.
"Mulţumim pentru înţelegerea manifestată de majoritatea părinţilor, elevilor şi cadrelor didactice, pentru neplăcerile pricinuite de programul anterior. Mulţumim şi felicităm pe toţi cei care au fost alături de noi în realizarea acestui obiectiv. Dorim elevilor să folosească cu grijă şi cu rezultate deosebite toate spaţiile şi dotările de aici, să păstreze pentru colegii lor mai mici ceea ce s-a realizat şi prin sacrificiul acestei generaţii" a precizat directorul colegiului, profesorul Constantin Rus pe cnlr.ro.
Chiar dacă şantierul este încă în plină desfăşurare în curtea Colegiului, iar elevii au de făcut încă slalom printre materiale de construcţii – noua clădire a fost recepţionată zilele trecute, primarul Ovidiu Creţu precizând că, „constructorul şi-a ţinut cuvântul şi în 28 martie elevii vor intra în clădire. Eu am fost cel puţin săptămânal pe acest şantier şi pot spune că a fost o demonstraţie de forţă a celor de la M.I.S. GRUP, nu numai la acest corp de clădire, ci şi la celelalte. La un moment dat, în fiecare sală de clasă lucrau 3-4 oameni, la instalaţiile electrice, la zugrăveli, tencuieli, la tot ceea ce trebuia făcut. În clădire erau peste 120 de oameni care lucrau..."
Calitatea lucrărilor este foarte bună, mobilierul a fost achiziţionat de la Satu Mare, fiind de foarte bună calitate - a mai precizat Ovidiu Creţu. „Referitor la celelalte obiective care sunt în lucru - şi la fiecare dintre ele se lucrează - cel mai aproape de finalizare este internatul. Sunt trei nivele, cu camere pentru câte patru elevi şi baie în fiecare cameră, iar la mansardă sunt 4 sau 6 garsoniere pentru profesorii care nu au locuinţă. Pentru celelalte obiective - sala de sport veche, centrul de documentare şi noua sală de sport - termenul de finalizare este 30 iunie. Având în vedere ceea ce a demonstrat firma M.I.S GRUP la clădirea nr. 1, sunt convins că lucrările vor fi finalizate la termenul respectiv”, a mai spus Ovidiu Creţu.