Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  35 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FOTO: Salvatorii bistrițeni se pregătesc pentru cutremure și alte situații extreme!

27/02/2018 14:21:19 Ana ȘTEFĂNEL  
Evenimentele tragice nu au ocolit județul Bistrița-Năsăud în ultimii ani, iar salvatorii bistrițeni își iau toate măsurile de siguranță pentru a interveni la timp și pentru a diminua pagubele de orice natură. Ultimele achiziții ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud vor fi folosite în situații extreme și deosebit de grave.

O șenilată și un container de căutare-salvare sunt ultimele achiziții ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud. Ambele se află deja în curtea unității, iar salvatorii au făcut și fac în continuare antrenamente cu acestea, astfel încât să fie pregătiți în caz că e necesară o intervenție de acest tip.

Containerul de căutare-salvare este util în caz de cutremure sau alte cazuri deosebit de grave. Compartimentul pentru transport materiale are spații amenajate pentru următoarele categorii de mijloace tehnice: materiale pentru construcții; echipamente pentru ridicare; echipamente și accesorii pentru iluminat; echipamente de geniu; echipamente de tâmplărie; echipamente de descarcerare; scule electrice; trusă de scule; echipament de protecție și salvare de la înălțime; echipamente diverse; aparat pentru detecția curentului electric fără atingere; sistem de căutare compus din cameră articulată, cu braț telescopic 4 m și senzori acustici; cort militar.

Șenilata este utilă pentru intervențiile în zone greu accesibile, de exemplu în zonele blocate de zăpadă, pentru transportul femeilor însărcinate sau a persoanelor care nu se pot deplasa. Vehiculul poate asigura traversarea apelor line, intrarea în apă făcându-se pe o pantă lină, lipsită de roci, bușteni și alte obstacole. Capacitatea de transport este de 4 persoane pe teren și de 2 persoane pe apă. Viteza maximă de deplasare este de 35 km/h, respectiv de 5 km/h pe apă.

Containerul de căutare-salvare a fost obținut printr-un proiect cu finanțare externă, iar șenilata a fost achiziționată din fondurile județului Bistrița-Năsăud, după ce consilierii județeni și-au dat acordul prin aprobarea proiectului de hotărâre votat în cadrul Consiliului Județean.

1558 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2021 Bistrițeanul.ro