Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  66 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO: Răul poate să-l facă oricine... Binele, însă... este numai pentru sufletele tari şi firile călite

23/12/2017 08:31:31  
Este originară din Şieu Măgheruş, a plecat în Germania din 2003, unde lucrează ca manager la „Golfpark am Lowenhof”, un club cu peste 800 de membri, oameni cu suflete mari care fac daruri multor copii din România. Ieri a fost rândul copiilor de la Şcoala Gimnazială Nuşeni să primească și să ofere bucurie...

La un moment dat, Nicolae Steinhardt realizează cât de neghiob şi de strâmt la minte a fost să creadă că Hristos ne cere să dăm doar din ceea ce ne prisoseşte. Abia după ce a citit un text al poetului francez Henri Michaux, s-a cutremurat şi a înţeles că Hristos ne cere să dăm chiar şi puţin având sau chiar să dăm ce nu avem. Importantă nu este cantitatea, ci cât de mult suflet punem în dăruire.

În preajma Crăciunului, mai exact pe data de 22 decembrie, am avut deosebita plăcere de a o avea printre noi pe doamna Lucia Maria Bortmes, venită tocmai din Germania împreună cu alte câteva persoane pentru a face o bucurie copiilor de la Şcoala Gimnazială Nuşeni.

La această întâlnire au participat şi educatoarele, învăţătorii, profesorii, domnul director al şcolii, domnul Ştefan Sălăgean, precum şi domnul viceprimar Liviu Rusan.

Doamna Lucia Maria Bortmes, originară din Şieu Măgheruş, este plecată din 2003 în Germania şi lucrează ca manager la Golfpark am Lowenhof, în apropiere de Frankfurt. Golfpark am Lowenhof este un club cu peste 800 de membri, oameni cu suflete mari care fac daruri multor copii din România. Doamna Lucia Maria Bortmes se ocupă de tot ceea ce înseamnă organizare, transport şi am aflat dintr-un interviu dat anul trecut că pentru domnia sa este foarte important să dăruiască... Nu pot să nu mă gândesc la ceea ce spunea Nicolae Steinhardt, şi anume că răul poate să-l facă oricine, cât de nevolnic ar fi. Binele însă e numai pentru sufletele tari şi firile călite.

Copiii au primit câte un pachet cu încălţăminte, alte articole de îmbrăcăminte, rechizite sau dulciuri şi au fost deosebit de încântaţi să-i colinde pe musafirii lor, să-i servească cu bucate tradiţionale şi chiar să le ofere un mic dar, primul număr al revistei Şcolii Gimnaziale Nuşeni, Tic Tac Toe.

Revista a conţinut şi o surpriză pentru oaspeţi, şi anume un articol pe prima pagină, inserat cu fotografii despre evenimentul de la Şcoala Gimnazială Nuşeni care tocmai se derulase cu zece minute înainte. ( A fost magia Crăciunului! ) Ne-am bucurat atât de mult să întrezărim lacrimi în ochii celor care s-au transformat pentru o clipă din cei care dăruiesc, în cei care primesc daruri.

Şi iată adevăratul spirit al Crăciunului! Am învăţat că fiecare avem câte ceva de dăruit şi, aşa cum spunea Nicolae Steinhardt, nu contează cât dăruim, ci câtă iubire punem în dăruire. Şi ştim că doamna Lucia Maria Bortmes pune mult suflet în ceea ce face, ea însăşi mărturisind - „Sunt foarte bucuroasă să văd copiii fericiţi”.

Vă mulţumim, doamna Lucia Maria Bortmes, şi vă dorim Crăciun fericit!

prof. Măierean Emilia - Claudia,

Şcoala Gimnazială Nuşeni

2779 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro