Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  15 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FOTO: Podul Lupului de la Ilva Mică a fost salvat de la degradare!

13/06/2014 11:40:49 Iulia STUPINEAN  
Mai bine de 3 ani, modernizarea Podului Lupului de la Ilva Mică a rămas în stand-by din lipsă de fonduri guvernamentale, acesta riscând să se degradeze. Lucrările de asfaltare sunt însă acum în plină desfășurare, după ce administrația de aici a alocat 250.000 de lei, bani de la bugetul local.

În anul 2010, comuna Ilva Mică a beneficiat de o finanțare guvernamentală de 2 milioane de lei, cu o cofinanțare de 5% din partea primăriei, pentru refacerea a două poduri peste râul Ilva: Puntea din Văleni, cu o singură bandă de circulație și Podul Lupului, cu două benzi de circulație.

Acești bani au fost acordați în baza Ordonanței de Guvern O.G. Nr.7/2006, privind Programul de dezvoltare a infrastruturii și a unor baze sportive din spațiul rural, respectiv în acest caz pentru dezvoltarea și modernizarea spațiului rural românesc, prin legarea zonelor în care se aplică programul, la rețeaua de drumuri publice (comunale, județene și naționale), cu poduri, podețe și punți pietonale.

Tot în 2010, lucrările la cel de-al doilea pod – Podul Lupului au fost sistate, dat fiind faptul că fondurile acordate la acea vreme au fost insuficinte pentru finalizarea investiției. Astfel că lucarea începută atunci a rămas în stand - by pând anul acesta, riscând să se degradeze.

„Practic, la acea dată a fost ridicat terenul, turnat nisip și cam atât. Banii alocați de la Guvern s-au terminat și de atunci am tot așteptat să primim fonduri pentru finalizarea lucrărilor. Au trecut însă mai bine de 3 ani și normal că ceea ce s-a făcut atunci risca să se degradeze. Așa că, anul acesta am făcut un efort și am alocat de la bugetul local 250.000 de lei pentru asfaltarea acestui pod cu 2 benzi de circulație aflat la ieșirea din comună spre drumul național”, a declarat pentru Bitriteanul.ro, primarul comunei Ilva Mică, Aurel Horea.

Lucrările de amenajare și asfaltare la Podul Lupului de la Ilva Mică sunt acum în plină desfășurare, urmând ca acestea să fie gata într-o săptămână.

4957 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro