Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  16 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FOTO: De izbeliște... O bucată de tablă pare gata să se prăbușească peste trecători...

21/03/2018 14:52:09 Ioana BRADEA  
„Atenţie...! S s s s s s s-ar putea să cadă! Martie mărţişor dă-ne vreme frumoasă, căci dacă vei sufla prea tare, s-ar putea sǎ ne rănești...!” O bucată imensă de tablă atârnă de pe fosta clădire a Jandarmeriei și pare gata să se prăbușească pe un trotuar intens circulat. Autoritățile nu pot interveni deocamdată.

Atenţie...! S s s s s s s-ar putea să cadă! Martie mărţişor dă-ne vreme frumoasă, căci dacă vei sufla prea tare, s-ar putea sǎ ne rănești... Sincer, nu știu cine își desfăşoară activitatea acolo, dar un lucru e sigur: ar trebui să se ia masuri, până nu e prea târziu!” – acesta este mesajul trimis de un cititor Bistrițeanul.ro, pe adresa redacției.

Este vorba despre clădirea de pe Bulevardul Independenței Nr. 7, în care și-au desfășurat activitatea jandarmii din Bistrița. După ani de zile de procese, imobilul a fost însă retrocedat în 2012 urmașilor primilor proprietari. De atunci încoace, clădirea s-a degradat vizibil, iar proprietarii par să fi uitat cu totul de ea.

În imediata vecinătate se află fostul sediu al Taberelor Școlare, clădire care se află în patrimoniul Direcției Județene de Tineret și Sport. Și acest imobil se dezintegrează, mari porțiuni din tencuială fiind deja distruse – însă prima dintre clădiri se transformă, pe zi ce trece, într-o amenințare la adresa celor care traversează zilnic trotuarul: o bucată mare de tablă atârnă de pe acoperiș, gata să se prăbușească peste trecători.

O echipă a voluntarilor SVSU din cadrul Primăriei Bistrița, însoțită de reprezentanți ai ISU „Bistrița” au vizitat recent imobilul, încercând să îndepărteze bucata de tablă, însă voluntarii au fost nevoiți să se lase păgubași, pentru că nu au reușit să caleze autospeciala de intervenție și să desprindă tabla din exterior.

Este obligația proprietarului să se ocupe de clădire și să o îngrijească așa cum se cuvine, singurul lucru pe care îl putem face este să trimitem avertismente și să-i amendăm atunci când nu își îndeplinesc aceste obligații”, au precizat cei de la Poliția Locală.

De aproape doi ani de zile, de când muncesc în zonă, nu am văzut pe nimeni intrând sau ieșind din această clădire. Am copilărit pe această stradă și de când mă știu tot instituții au fost aici. Nu-mi explic cum e posibil ca o persoană fizică să dețină ditamai huiduma de clădire. Măcar atunci când erau jandarmii aici, lucrurile arătau ok, ei făceau reparații și întrețineau imobilul ca lumea. Dar de câțiva ani, clădirea se transformă în ruină, ca și fostul sediu al Bibliotecii...”, a mărturisit pentru Bistrițeanul.ro paznicul Liceului de Arte „Corneliu Baba”, aflat în imediata vecinătate.

Atât fostul sediu al Jandarmeriei, cât și fostul sediu al Taberelor Școlare se află într-o zonă de protecție a orașului, ceea ce implică automat faptul că proprietarii trebuie să se consulte cu reprezentanții Ministerului Culturii dacă vor să facă vreo intervenție sau reparație la clădire. „Dacă planează vreun pericol asupra cetățenilor, se pot face intervenții de urgență. Avizele necesare lucrărilor vor fi și ele emise în regim de urgență”, a confirmat pentru Bistrițeanul.ro Alexandru Uiuiu, șeful Direcției pentru Cultură din Bistrița.

2117 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro