Dintre sute de proiecte Erasmus depuse la nivel naţional, Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare" a reuşit să obţină finanţare pentru un proiect care urmărește dezvoltarea competenţelor antreprenoriale la copiii din ciclul primar, a competenţelor de muncă în echipă, creativitate, flexibilitate și încredere:
Școala Gimnazială Ștefan cel Mare din Bistrița, a găzduit, vineri 7 octombrie, conferința de lansare a proiectului Basic Employability and Entrepreneurship Skills at a Young Age (Competenţe antreprenoriale și legate de piața muncii la vârste timpurii), cofinanțat de Comisia Europeană, Erasmus+ KA2.
Proiectul presupune un parteneriat strategic între școli din țări precum Turcia, Italia, Polonia, Irlanda, Scoția, Spania, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Bistrița fiind coordonatoare.
Cu o durată de 24 luni (01.09.2016-31.08.2018), proiectul are ca obiectiv principal educarea elevilor din ciclul primar spre dobândirea unor competenţe antreprenoriale de bază şi pregătirea acestora pentru piaţa muncii.
De asemenea, se urmărește dezvoltarea competenţelor numerologice și antreprenoriale, la copiii din ciclul primar, a competenţelor de muncă în echipă, creativitate, flexibilitate și încredere, a celor de comunicare scrisă şi orală, de leadership și time management, a competenţelor digitale şi de limbă engleză a grupului ţintă.
Echipa de la „Ștefan cel Mare" este formată din prof. Lucica Iacob (reprezentant legal), prof. Anca Lazaric (coordonator), prof. Alexandra Stoica (responsabil diseminare), prof. Ana-Maria Tofan (responsabil impact), prof. Monica Buf (responsabil monitorizare și evaluare), prof. Mirela Boca (responsabil monitorizare și evaluare), prof. Cătălin Răzvan Gâmbuță (responsabil IT), prof. Veronica Slăvoacă (responsabil coordonare învățători), prof. Lucreția Borș (responsabil coordonare învățători).
Profesoara Rodica Tătar, în calitate de profesor voluntar și Consilier educativ al școlii, va coordona echipa de voluntari participanți în proiect.
Directoarea Lucica Maricica Iacob a transmis un mesaj prin care a subliniat faptul că „Ştefan cel Mare” este o școală de succes în Bistrița, iar accesarea acestui proiect nu face decât să întărească acest lucru, fiind un prilej de mare bucurie.
Şi Ioan Ilieș, directorul adjunct al şcolii, a întâmpinat cu zâmbetul pe buze, ca de fiecare dată, invitații, făcându-i părtași la bucuria momentului.
Un frumos moment de relaxare a fost oferit de Anamaria Ștefănuțiu-Mureșan, administrator la SC. Geoplast, Bistrița, care i-a încântat pe cei prezenţi cu povestea ascensiunii din lumea antreprenoriatului, oferind și sfaturi motivaționale, ascultate cu interes de către copiii prezenți.
Profesorul Ioan Ioja, reprezentantul ISJ B-N, prezent la conferință, a precizat faptul că este o mare bucurie câștigarea acestui proiect, deoarece în competiție au fost înscrise sute de proiecte, din care doar 38, la nivel național, au fost câștigătoare.
În calitate de invitați au participat şi Iulia Cihărean de la Asociația tineri pentru Comunitate, precum și reprezentantul Primăriei Bistrița, Simona Mic, alături de Luminița Șirlincan – reprezentantul Asociației de părinți a Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare”.
Echipa de proiect a realizat cu acest prilej şi un pachet de informații şi materiale audio-video referitoare la importanța proiectului, la obiectivele și așteptările acestuia, prezentate în premieră celor care au participat la întâlnire.
Prof. Rodica Tătar