Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  30 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FOTO: Bunătăţi proaspete, cozonaci, bijuterii, levănţică şi alte suveniruri, în Piaţa centrală, la Târgul Mare al Bistriţei

19/08/2017 14:12:17 Ioana BRADEA  
Miere, ulei presat la rece, pâine, cozonaci sau plăcinte cu brânză realizate de Saveta Ban în deja faimosul său cuptor din Prislop, legume proaspete şi dulceţuri au fost la dispoziţia bistriţenilor şi a turiştilor în această dimineaţă, lângă Biserica Evanghelică. În perioada Târgului Mare – piaţa locală va funcţiona în fiecare zi.

Bistriţenii şi turiştii care îşi vor petrece următoarele zile prin centrul oraşului vor avea parte de o surpriză plăcută: tarabele de lemn pe care îşi întind marfa producătorii din judeţ în fiecare sâmbătă – vor fi, cu prilejul Târgului Mare al Bistriţei, pline de bunătăţi proaspete în fiecare zi.

Noi nu coacem duminică, aşa că mâine şi luni vom lipsi, dar de marţi ne găsiţi aici, până sâmbăta viitoare, cu toate bunătăţile... Numa' să veniţi mai dimineaţă, că se cumpără toate repejor”, a explicat Saveta Ban, deja renumită în zonă pentru pâinea şi cozonacii copţi în cuptorul din Prislop.

Nici sortimentele de brânză nu lipsesc, iar gogoşarii, roşiile şi ardeii din Monor au atras atenţia multora dintre cei care s-au obişnuit să facă piaţa lângă Biserica Evanghelică, în fiecare sâmbătă dimineaţă.

Mai mult, pe tot parcursul Târgului Mare al Bistriţei, pietonalul va găzdui şi o expoziţie cu vânzare a meşterilor populari din zonă.

Aveţi ocazia să cumpăraţi de aici diverse suveniruri, cămăşi populare tradiţionale, fustiţe, podoabe, mici sculpturi în lemn sau ceramică, o largă diversitate de coroniţe, goblenuri, opinci de la Floarea Cosmi, icoane pe sticlă, tablouri, levănţică de pe Valea Bârgăului sau podoabe, cercei şi mărgele create de Loredana Istrate şi Larisa Bancea. Meşterul Sorin Tisa a venit cu renumitele sale creaţii şi sculpturi în lemn, dar şi cu o „bulă europeană” care cuprinde un mic simbol tricolor prin care meşterul speră să-l integreze și pe celebrul personaj Bulă, din bancurile româneşti, în folclorul european.

Singura dezamăgire a meşterilor este faptul că organizatorii le-au impus să-şi strângă tarabele la ora 20:00. „Bine că ne-au chemat aici la 10, când bistriţenii abia se trezesc, iar spre seară, când iese lumea la plimbare sau la spectacole, noi trebuie să ne strângem lucrurile şi să plecăm... Când, de fapt, atunci ar fi cel mai potrivit moment, şi pentru noi, să vindem din produse, şi pentru vizitatori să admire măcar tradiţiile şi obiectele de artizanat. Nu ni se pare tocmai în regulă. E chiar un fel de lipsă de respect la adresa atâtor meşteri şi producători care stau aici în soarele ăsta arzător...”, ne-a mărturisit unul dintre meşterii supăraţi pe programul impus de organizatori.

8358 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro