Zilnic zeci de oameni trec pe lângă un pericol despre care habar nu au! Bucăți de tencuială și lemn putred cad de pe o clădire veche aflată pe Bulevardul Independenței. Bucățile desprinse din imobil ajung direct pe trotuarul pe care zilnic circulă zeci de oameni.
Probleme cu clădirile vechi care ajung ruine au fost de mulți ani în Bistrița. Proprietarii imobilelor care nu și le-au îngrijit și reabilitat au fost atenționați și chiar amendați pentru că nu au luat măsuri pentru a-și îngriji casele care, nu de puține ori, au ajuns adevărate ruine și au reprezentat un real pericol pentru trecători.
Un caz de acest gen este pe Bulevardul Independenței, chiar în apropiere de spitalul din zonă. O casă veche, în care proprietarii nu au mai investit de ani buni, a ajuns să fie un mare pericol pentru toți cei care trec prin zonă.
Măcinată de igrasie și infiltrații clădirea se ruinează tot mai tare și în ultima perioadă bucăți de tencuială de pe ziduri sau chiar bucăți de lemn putred din grinzile de la acoperiș au căzut pe trotuar.
Zilnic circulă zeci de oameni care nici măcar nu știu că își riscă viața trecând pe acolo. Proprietarii imobilului au pus o pancartă, mai exact o bucată de carton pe care au scris un avertisment pentru cei care trec prin apropiere.
Din păcate, cartonul cu mesajul de atenționare este aproape "invizibil" pentru că a fost lipit de clădire și trecătorii nu îl pot observa.
Oamenii trec pe lângă imobilul degradat fără să aibă habar că în orice clipă o bucată din clădirea veche se poate desprinde și îi poate răni.
"Eu locuiesc aici în zonă și trec cel puțin de două ori pe zi pe aici pentru că merg la muncă dar până acum când mi-ați spus de pericol nici nu am știut ce se întâmplă. Proprietarul ar trebui să facă ceva. Poate fi rănit un copil sau un bătrân. Eu o să circul de acum pe partea cealaltă", a declarat Ionel Mușat pentru Bistrițeanul.ro.
Astfel de pericole mai sunt în Bistrița, clădiri degradate din care cad bucăți de tencuială fiind spre exemplu foarte multe în zona Centrului Istoric al Bistriței. Autoritățile locale au încercat să îi convingă pe proprietari să rezolve aceste probleme însă lipsa banilor de cele mai multe ori îi impiedică pe aceștia să își reabiliteze casele.