Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  40 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO Afaceri de succes. De la bartending și bodybuilding la agricultură

08/08/2016 16:01:57 Ana ȘTEFĂNEL  
Doi tineri din Năsăud, Dani și Radu Onigoae, au decis să pună bazele unei afaceri în agricultură. Aproape străini de acest domeniu, nu le-a fost tocmai ușor. Cu toate acestea, azi dețin unul dintre cele mai mari solarii din zona noastră.

Dani și Radu, doi frați care locuiesc în cartierul Lușca din Năsăud au decis într-o zi că e momentul să schimbe ceva în viața lor, să renunțe la clasicul program de muncă și să fie ei cei care iau toate deciziile în ceea ce îi privește. Cea mai grea parte a fost, după cum povestește chiar Dani, începutul.

Cei doi frați nu au avut tangențe cu agricultura: Dani a avut de-a lungul anilor mai multe joburi de bartender și și-a dezvoltat o pasiune pentru fitness și bodybuilding și chiar a participat la concursuri, fiind renumit în zonă pentru asta. Radu, de asemenea, a avut mai multe locuri de muncă, însă niciunul în agricultură.

„Am vrut să fac ceva, să fac ceva... altceva. Mi-am dorit o afacere de familie, dar nu eram decis în ce domeniu. Am muncit aici alături de familie și prieteni, totul e făcut de noi – și e unul dintre cele mai mari solarii dintr-o singură bucată din județ”., povestește Dani.

Motivul pentru care au ales acest domeniu a fost acela că dețineau un teren chiar în apropierea casei lor și ajutați de părinți – care au lucrat peste zece ani în Spania în agricultură – au pus pe picioare afacerea “Lușca Produse cu gust românesc” pe baza unui proiect european, care, azi, le ocupă aproape tot timpul, însă și rezultatele sunt notabile. Deși e doar primul an, Dani și Radu au deja un solariu plin cu de toate, iar roadele muncii lor de zi cu zi se văd deja.

Prin solariul de 26 arii, deși căldura era sufocantă, cei doi se plimbau mândri de ce au realizat și povesteau despre fiecare plantă pe care au udat-o cu mâna lor: flori, ardei, vinete, castraveți, varză și roșii. Toate sunt produse bio, singurul „ingredient” este apa, iar asta se vede la calitate. Comenzile nu au întârziat să apară, iar oamenii care cumpără se întorc cu plăcere la „Lușca Produse cu gust românesc”.

„Recolta noastră o să atingă apogeul la începutul lunii septembrie, acum suntem abia la început”, povestea Dani în timp ce se plimba prin solariu, deși era înconjurat de sute de legume și nu înțelegeam cum o să arate apogeul dacă acum solariul este plin ochi. Planurile celor doi tineri și ale părinților lor sunt mari, dar și atitudinea este pe măsură.

Dani, căci el a fost „purtătorul de cuvânt”, povestește încântat și plin de speranță cum vede el afacerea lor de familie în viitor: „Vreau să fac un brand, un alt fel de agricultură. Vreau o piață mai modernă, să vindem altcumva, nu clasicul vânzător în piață. Vreau să ne deosebim de restul. O să etichetăm produsele și o să facem murături, zacuscă, tot ce se poate obține din ce avem în solariu. Am de gând să extind afacerea prin intermediul internetului”.

Printre altele, l-am întrebat pe Dani dacă mai are timp să treacă pe la sala de sport ca să își întrețină corpul. Recunoaște că asta e pe primul loc și aici intervine Radu, fratele său, care este șef de echipă în ceea ce privește munca propriu-zisă în solar. Cei doi formează o echipă foarte bună, iar cea mai bună dovadă este „gigantul” din curtea lor care a fost gândit și conceput doar împreună.

Din punct de vedere financiar, lucrurile nu sunt tocmai roz, însă cei doi tineri nu au de gând să renunțe și sunt conștienți că munca le va fi răsplătită de oamenii care apreciază faptul că în „Lușca Produse cu gust românesc” totul este 100% natural și fiecare fir de plantă e îngrijit îndeaproape de doi tineri ambițioși care pun pe primul plan calitatea.

32879 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro